TV: At skralde er en protest mod madspild

Af: Mathilde Reimer Larsen og Anna Franziska Runge Hansen

Supermarkedernes containere er fyldt med mad og andre ting og sager. Mad, som er uåbnet og ting, der ikke fejler noget. Frederik Van Deurs lever stort set af mad fra containerne, som han hopper i cirka fire gange om ugen. Det gør han for at spare penge, og han bruger derfor kun godt 800 kroner på mad om måneden. Desuden skralder han fordi han synes det er tåbeligt, at mad, som ikke fejler noget, bliver smidt ud.

Ifølge Frederik Van Deurs bør supermarkederne blive bedre til at få solgt de varer, der er ved at blive for gamle ved for eksempel at sætte discount på varerne. Derudover mener han, at vi skal lade være med at være så bange for at dø og ikke være så hysteriske over mad, der har overskrevet sidste salgsdato.

At skralde er, ifølge Frederik Van Deurs, fordelagtigt for supermarkederne, som får ryddet op i deres skrald og får mindre vægt i containerne, når de skal have deres affald til forbrænding. Samtidig mener han, at det også er til gavn for skraldere, som ham selv, der sparer penge og får gode råvarer, som de måske ellers ikke ville have råd til. Derfor er Frederik Van Deurs ikke bange for at hoppe over hegnet og tage diskussionen om madspild op, såfremt han måtte blive taget i det, da han mener det er en win-win situation for begge parter.