TV: Nu gyser det i Tivoli

Af Jonatan Steengaard og Johan Peter Glover Rasmussen 

Fredag den 13. oktober inviterer Tivoli for 12. gang til deres årlige Halloween-fest, der i år bliver større end nogensinde.

Hele haven omdannes til et uhyggeligt Halloween-landskab, som både danskere og turister fra hele verden valfarter til i efterårsferien. Sidste år lagde omkring en halv million mennesker vejen fordi den 174-år gamle forlystelsespark for at få sig et hyggeligt efterårsgys.

Græskar i massevis 

Når man siger Halloween, er det svært ikke også at sige græskar – og dem er der mange af i Tivoli – rigtigt mange. Antallet af græskar og mængden af pynt er steget støt i forbindele med, at alt, der har med Halloween at gøre, har vundet danskernes hjerter.

Tivolis rutinerede gartner Kim Pharao, der har været gartner i den gamle have i 28 år, har fulgt denne udvikling tæt.

Læs også: Zombie-dans og uhygge i Tivoli 

– Det har udviklet sig meget – det ekspanderer jo hele tiden. Før havde vi måske kun 12.000 græskar, men nu har vi omkring 20.000, fortæller Kim Pharao.

Det koster Tivoli 10 millioner kroner at omdanne haven til et gyserlandskab, fortæller Tivolis administrerende direktør, Lars Liebst, til Ritzau. Entrépriserne er 110 kroner mandag- torsdag og en ti-krone mere, hvis man vil komme over weekenden.

Et gys for de modigste 

Som en ny tilføjelse til Halloween-uhyggen kan man under ‘Den Gamle Rutsjebane’ besøge ‘Det Hjemsøgte Børnhjem’, som ifølge Tivoli vil jage en skræk i livet på selv de modigeste gæster. Gæsterne vil blive sluppet løs i børnehjemmet, hvor fire skuespillere ligger på lur for at skræmme dem.

Læs også: Kendt Tivolibutik lukker og slukker 

Er man ikke så glad for at blive skræmt fra vid og sans, kan man også tage til Danmarksmesterskab i kæmpegræskar. Her skal Danmarks største og flotteste græskar kåres, og det finder sted lørdag den 14. oktober klokken 11:30.

De uhyggelig hygge slutter den 5. november, hvor haven lukker for at gøre klar til julemarkedet, der åbner bare 12 dage efter.

Læs også: De gysere skal du se til halloween