Zombier og hekse handler i Roskilde

Børnene er blevet sminket og får nu den sidste instruktion. Foto: Sebastian Risbøl Jacobsen
Børnene er blevet sminket og får nu den sidste instruktion inden optoget igennem byen.
Foto: Sebastian Risbøl Jacobsen

Nu slipper end ikke de døde for et godt tilbud. I forbindelse med Lysfesten fredag den 30. oktober bød de lokale butikker i Roskilde bymidte nemlig på udvidede åbningstider og særligt gode tilbud.

Foreningen Roskilde Handel har bidraget med annoncering og opfordret alle butikker til at bidrage til festen. Det er et helt naturligt samarbejde mellem handelsliv og kultur, mener foreningen.

Selvom vi virkelig har travlt, så er det rigtig hyggeligt. Og så er vi allerede løbet tør for slik. Det er en smule kritisk
Michelle Christiansen, butiksbestyrer i Sportsmaster, Roskilde

– Byens image har en afgørende betydning for erhvervslivet. Lysfesten er en kvalitetsoplevelse, som bidrager til butikkernes omsætningsmuligheder på længere sigt, og derfor bakker vi fuldstændig op om denne aften, siger Carsten Sivertsen fra Roskilde Handel, som arbejder for at skabe de bedste vilkår for erhvervslivet i Roskilde Kommune.

– Arrangementer som dette er et kæmpe aktiv for os. Det tiltrækker potentielle kunder, og derfor opfordrer vi også alle butikker til at holde åbent og udnytte muligheden, siger Carsten Sivertsen.

Læs også: Halloween-slik skyder butikkers omsætning i vejret

Det handler om den gode oplevelse
Det er en opfordring, som man i butikskæden Inspiration har taget til sig. I butikken på Algade var der noget sødt til de yngste, bobler til de voksne og så kunne du opleve en porcelænsmaler fra Royal Copenhagen i aktion. I Inspiration satsede man i højere grad på de gode oplevelser end de gode tilbud. Det fortæller butikschefen, Dorte Olsson.

– Det er en super mulighed for os at give kunderne en helt særlig oplevelse omkring butikken og vores varer. Arrangementer som i aften betyder virkelig meget for vores drift på længere sigt. Og så er det utrolig sjovt, selvom vi har rygende travlt, siger Dorte Olsson.

Faktaboks om Lysfest

Lysfesten afholdes for tredje år i træk fredagen op til Alle Helgen.

Lysfesten arrangeres af Kulturstrøget med et ønske op at holde gamle, danske allehelgens-traditioner i live.

Lysfesten arrangeres i tæt samarbejde med mere end 150 studerende fra RUC, som har lavet 17 lysinstallationer i midtbyen.

Kilde: www.kulturstroeg.dk

Mørketilbud i butikkerne
Lysfesten afholdes dagen før Allehelgensaften, hvor sløret mellem de levende og de dødes verden siges at være tyndest. I Sportsmaster har butiksbestyrer Michelle Christiansen budt begge verdener velkommen og holder dermed åbent tre timer længere end normalt.

Læs også: Derfor fejrer vi Halloween

– Efter normal lukketid kan du spare 20 procent på alle vores varer, så vi har haft virkelig travlt her til aften, fortæller Michelle Christiansen.

I den propfyldte butik kan man virkelig mærke Lysfestens stigende popularitet. Og ikke kun på omsætningen.

– Selvom vi virkelig har travlt, så er det rigtig hyggeligt. Og så er vi allerede løbet tør for slik. Det er en smule kritisk, siger Michelle Christiansen, der må skuffe en lille heks, som forgæves rækker ud efter den tomme slikskål.

Læs også: Halloween boomer som højtid

Lysfesten er en årligt tilbagevendende begivenhed i Roskilde arrangeret af Kulturstrøget i samarbejde med studerende fra Roskilde Universitet og Roskilde Handel.