Storbyferier hitter stort blandt danskerne i efterårsferien

Paris er blandt de mest populære destinationer i efterårsferien. 
Foto: Chris Molloy

Mange danskere er i disse dage på efterårsferie i udlandet, og der er særligt to rejsemål, som danskerne flokkes om. Det fortæller Lasse Skole Hansen, som er senior kommunikationsspecialist hos rejsesøgemaskinen Momondo.

– De mest populære ferietyper er storbyferier og strandferier. Det hænger især sammen med, at der er stort udbud af flybilletter til netop denne type destinationer.

Lasse Skole Hansen har på opfordring fra NetAvisen kigget nærmere på danskernes fortrukne efterårsferiedestinationer i 2018. Sådan ser danskernes samlede top 5 ud:

1. London

2. New York

3. Málaga

4. Barcelona

5. Paris

Ifølge Lasse Skole Hansen er det ikke overraskende, at London indtager førstepladsen.

– London er en evergreen. Det er en populær destination, der går igen år efter år. Det er en by, som har enormt meget at byde på især for familier i form af parker, museer og attraktioner. Og så er der rigtig mange og relativt billige flybilletter i spil til netop London.

En anden destination, som virkelig trækker i danskerne, er New York, som placerer sig lige bag ved London på andenpladsen. Og det er mere overraskende, mener Lasse Skole Hansen.

– Vi må konstatere, at New York generelt har en stor tiltrækningskraft på danskerne på trods af, at flyveturen er en del længere end de andre populære destinationer.

Charterferie hitter hos jyderne 

Lasse Skole Hansen har også kigget på, hvilke afgange der hitter i efterårsferien, når der flyves fra Billund og Aalborg.

Når der flyves Aalborg – Top 5:

  1. London
  2. Málaga
  3. Palma de Mallorca
  4. Barcelona
  5. Chania

Når der flyves Billund – Top 5:

  1. London
  2. Málaga
  3. New York
  4. Palma de Mallorca
  5. Rom

Kilde: Momondo.

– Det varier en smule, hvor de forskellige landsdele er mest interesserede i at rejse hen, når vi kigger på de enkelte lufthavne. I Aalborg ser vi, at klassiske charter-destinationer såsom Mallorca og Chania ligger højere end i København og Billund. Og i både Billund og København er New York i top 5, hvilket ikke gælder for nordjyderne, siger Lasse Skole Hansen.

Især de de spanske solstråler har en særlig tiltrækningskraft på danske turister. Spanien var, ifølge nye tal fra Danmarks Statistik, danskernes klare favorit destination sidste år, når de var på ferie med flere end fire overnatninger. Og hvis man kigger på tallene fra Momondo, har de varme spanske himmelstrøg stadigvæk en krog i danskerne, som blandt andet rejser til Málaga og Barcelona i stor stil.


Sådan gjorde vi: Journalisten blev interesseret i at finde ud af, hvor danskerne rejser hen på efterårsferie. Derfor tog han kontakt til rejsesøgemaskinen Momondo, hvor han kontaktede Lasse Skole Hansen, der er ansat som kommunikationsspecialist. Artiklens data er baseret på alle søgninger foretaget via det danske Momondo-domæne i hele 2018 med afrejse i uge 42 og på statistik fra Danmarks Statistik.