Af Gustav Højmark-Jensen og Diana Anna Miroslaw
Herslev Bryghus er det første bryggeri i Danmark, som producerer øl på hø.
Hø har ikke tidligere været godkendt til at producere fødevarer af, men det blev der lavet om på 16. marts 2015, da Fødevarestyrelsen endelig gav Herslev Bryghus grønt lys til at brygge hø på øl.
Læs også: Hjemmebrygget øl er det nye sort
Ejer af Herslev Bryghus Tore Jørgensen er glad for, at han nu kan udvide sit sortiment og ikke mindst få en masse nye kunder i butikken.
– Udover at det er sjovt, spændende og eksperimenterende, så regner vi med, at den kommer til at sælge sindssyg meget øl, siger ejer af Herslev Bryghus Tore Jørgensen.
Først til sommer
Selvom hø-øllen allerede ligger klar på flaske nu, så mener barindehaver af Skänk i Roskilde Claus Skovgaard, at den nye øl hører en bestemt årstid til.
– Jeg betragter den som en sommerøl. På en rigtig varm sommerdag ville den være god, lyder det fra barindehaveren, som også gerne vil finde plads til hø-øllen i barens øl-sortiment.