TV: Spil Dansk Ugen forener generationer

Af: Marie Jyrkinewsky Mathiesen og Josefine Falkenberg Sennefelder Jensen

Torsdag i Spil Dansk Ugen inviterede Gadstrup Skole i Roskilde bedsteforældre til fællessang sammen med deres børnebørn. Arrangementet ‘Syng med Bedste’ er for eleverne fra 0.-5. klasse og deres bedsteforældre, som kommer på besøg for at synge med børnene.

Sådan et arrangement får både børn og voksne meget ud af, vurderer musikpædagog ved Det kongelige Danske Musikkonservatorium Kirsten Juul Seidenfaden.

– Det, at børn og deres bedsteforældre synger sammen, giver en masse glæde. Det er en særlig oplevelse og lidt unikt, at det bare er bedsteforældre og børn, siger Kirsten Juul Seidenfaden.

For når børn og bedsteforældre synger sammen, oplever de at være en del af et fællesskab, der styrker båndet mellem dem, forklarer hun.

Spil Dansk Ugen

  • Spil Dansk Ugen afholdes i uge 44
  • Koda tog initiativet til Spil Dansk i 2001
  • DR Radio spiller kun dansk produceret musik i Spil Dansk Ugen
  • Hvert år er der mere end 1.400 musikarrangementer i Spil Dansk Ugen
  • Foreningens ejerkreds består af Koda, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Musikforlæggerne og Danske Populær Autorer

Kilde: Spildansk.dk

Spil Dansk Ugen

Spil Dansk er en forening, der hvert år i uge 44 sætter rammen for 1.400 musikarrangementer over hele landet. Spil Dansk Ugen hylder dansk musikkultur og inviterer danskerne til at nyde musikken i fællesskab.

Indtil 2015 blev Spil Dansk arrangementerne kun afholdt om torsdagen i uge 44. De sidste to år er Spil Dansk blevet udvidet til en hel uge fyldt med musikalske arrangementer. Dog forbliver torsdag hoveddagen med flest arrangementer.

Læs også: Portal skal gøre folkeskolen mere kulturel

Børnene på Gadstrup Skole er glade for at få deres bedsteforældre på besøg og synge sammen med dem. Et barn, der har fået meget ud af at synge sammen med sin farmor, er Ellinor fra 4.A.

– Det har været rigtig hyggeligt, og det sker ikke så tit, så det kan jeg godt lide, siger Ellinor.

En stor dag for bedsteforældrene

Også bedsteforældrene har store smil på læben, når de synger med på både ældre og nyere børnesange. Blandt andet synes bedstemor Lissi Dresler Pedersen, at det er et skønt arrangement med børnene, og hun håber at få en masse ud af dagens sang og musik.

– Det skaber et fællesskab og den der varme fornemmelse i kroppen af, at det er noget, vi er sammen om. Og så at se den begejstring børnene har. Det er fantastisk, siger Lissi Dresler Pedersen

Læs også: TV: Udviklingshæmmede spreder glæde med musik

Syng med Bedste har været et tilbagevendende arrangement de sidste ti år, og bedsteforældrene håber på, at arrangementet på Gadstrup Skole bliver afholdt igen næste år.