Udenlandske tilflyttere til København kommer primært fra vestlige lande

København lokker flere vestlige tilflyttere til ved at være en lille, sikker og cykelvenlig by.

København kan forvente et befolkningsboom på 110.000 nye københavnere frem mod 2030. Det er en befolkningsvækst på 20 procent, skriver Københavns kommune på deres hjemmeside. Det er en ny befolkningsprognose foretaget af Københavns kommune der viser, at det stigende antal københavnere, blandt andet skyldes flere vestlige udlændinge.

Der er et stigende pres på Københavns infrastruktur.
Ingvar Sejr Hansen, Planchef hos Københavns Kommune.

Planchef hos Københavns Kommune, Ingvar Sejr Hansen, fortæller, at København de sidste syv år har oplevet en voldsom befolkningsvækst.

– De vestlige udlændinge, der kommer til København, er især voksne, der skal i job, eller studerende, der kommer til København for at få en uddannelse, siger Ingvar Sejr Hansen.

Læs også: Irma vil have københavnerne til at spise insekter

Flere københavnere skaber stigende pres på byen
Københavns Kommune skriver fortsat, at der er kommet 35.000 udenlandske tilflyttere til København siden 2007. Tilflytterne er især fra lande som USA, Italien og Tyskland.

– Befolkningsvæksten kræver, at der bliver bygget nye boliger, skoler og dagsinstitutioner. Derfor er der helt klart nogle ting, som vil forandre byen. Der er et stigende pres på Københavns infrastruktur, og derfor er vi nødt til at fortage yderligere investeringer for at byen kan følge med, fortæller Ingvar Sejr Hansen.

København bliver rigere
Samtidig ser Ingvar Sejr Hansen også fordele ved den stigende befolkningsvækst.

– Flere københavnere gør også, at kommunen har råd til større investeringer som cykelstier og parker. Derudover er det også svært at have fede caféer og restauranter, hvis folk ikke valgte at bo i byen, fortæller Ingvar Sejr Hansen.

København er attraktiv, fordi den både er lille, sikker og cykelvenlig.
Carsten Strøby Jensen, arbejdsmarkedsforsker ved Sociologisk Institut på Københavns Universitet.

København er attraktiv
Ifølge arbejdsmarkedsforsker ved Sociologisk Institut på Københavns Universitet, Carsten Strøby Jensen, er København populær, fordi der er økonomisk vækst i almindelighed.

– København er attraktiv, fordi den både er lille, sikker og cykelvenlig. I flere europæiske lande er der højere arbejdsløshed, og hvis man ønsker at søge væk fra arbejdsløshed, er København et godt bud, for her er bedre chance for at få job. Hvad der taler imod er, at København ikke er en billig by at bo i, siger Carsten Strøby Jensen.

Læs også: Nyt projekt fra Københavns Universitet skal lære ældre at holde hjerne frisk

Fortsat siger Carsten Strøby Jensen, at der er en tendens til, at højtuddannede flytter sig meget.

– Folk, der kommer til Danmark fra USA, er i hovedsagen højtudannede folk, der får jobs i store danske virksomheder. Tilflyttere fra Tyskland og Italien kan komme fra lidt forskellige befolkningsgrupper. De lande er jo tæt på Danmark, og derfor er det mere naturligt at komme hertil. Italien har høj arbejdsløshed, og derfor er der flere, der søger væk. Tilflyttere fra Tyskland vil typisk også være højtuddannede, fortæller Carsten Strøby Jensen.

Befolkningsprognosen er foretaget af Københavns Kommunes analyseenhed og er baseret på data fra København Kommunes folkeregister.