Udsigt til godt vejr når du skal sætte dit kryds

Det triste novembervejr bliver muligvis sat på pause under kommunal- og regionsvalget. Kilde: Morguefile.com
Det triste novembervejr bliver muligvis sat på pause under kommunal- og regionsvalget.
Kilde: Morguefile.com

Når du er på vej ud af døren med din valgseddel i hånden, så kan du godt glemme alt om paraply og regnjakke. Det bliver med stor sandsynlighed ikke gråt og trist regnvejr, når danskerne skal stemme til kommunal- og regionsvalget d. 19. november. Lige nu viser vejrprognoserne, at det holder tørt på selve valgdagen. Det ustadige, blæsende og våde vejr, som vi er vidne til lige i øjeblikket, slipper vi sandsynligvis af med inden valget.

– Jeg vurderer, at der er 60 procent sandsynlighed for, at det bliver mere tørt, end det plejer at være, siger meteorolog hos TV2 Vejret Thomas Mørk.

Læs også: Der skal du stemme til regionsvalget

På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at give den præcise vejrudsigt for d. 19. november, og de prognoser som meteorologerne kigger på skal tages med et gran salt.

Jeg vurderer, at der er 60 procent sandsynlighed for, at det bliver mere tørt, end det plejer at være
Thomas Mørk, meteorolog hos TV2 Vejret

Det er dog overvejende gode udsigter, der viser sig, i forhold til om vælgerne skal ud af døren i regnvejr.

– Det tyder på, at vi efterhånden får bygget et højtryk op over Vesteuropa. Det betyder, at vi får blokeret for alt det vejr, som plejer at komme ind ude vest fra i november. Det vejr er normalt lavtryk med blæst og regnvejr. Lavtrykkene vil i stedet tage en kurs op over Norge eller syd om Danmark.

Læs også: Stem i dit hjem

Så lige nu peger vejrprognoserne på, at vejrguderne ikke stiller sig i vejen for, at danskerne kan komme ned til stemmeurnerne.