Ekspert: Kendisser har fordele, når de stiller op til kommunalvalget

Ole Wedel Nielsen stiller op til kommunalvalget. Han er tidligere kendt fra dokumentaren ‘Fra Thailand til Thy’.

Joachim B. Olsen, Jacob Haugaaard og Stig Elling gjorde det. Siden har flere kendisser fulgt efter og optrådt i politik. Også til kommunalvalget forsøger kendisser at sprede deres politiske budskab, når de er opstillet den 19. november. Ved kommunalvalget optræder kendte som Ole Wedel, Dovne Robert og Ruth Evensen.

Ifølge ekspert i mediers dækning af kommunalvalg fra Roskilde Universitet, Mark Ørsten, er det en stor fordel, at være et kendt ansigt, når man stiller op til kommunalvalg.

– Politikere som stiller op til kommunalvalg er typisk ukendte for befolkningen, også dem der bor i den kommune, vi skal stemme i. Lokale politikere er stort set usynlige i de danske medier, og vi har ikke nogen billeder af dem på nethinden. Hvis man i forvejen er et kendt ansigt kan det generere mere medieomtale, siger Mark Ørsten.

Læs også: Portræt: “Man skal gøre en forskel der hvor man er.”

Jakob Haugaard blev valgt ind i folketinget i 1994 ved at love medvind på cykelstierne. Joachim B. Olsen gik fra at være professionel kuglestøder til at blive en af de politiske frontfigurer i Liberal Alliance i 2011. Også i lokalpolitik er det før set, at kendte ansigter har fået en plads i byrådet. Den solbrune rejsekonge og salgsdirektør fra Star Tours, Stig Elling, i kom i 2005 i Frederiksbergs kommunalbestyrelse med næst flest stemmer. Meget tyder på, at de kendte vil have en plads i politik, og at vi fremover vil se flere kendte ansigter i politik.

– Vi har allerede flere eksempler på kendte ansigter som stiller op til valg, så jeg tror det er noget vi kommer til at se mere, mener Mark Ørsten.

Læs også: Derfor skal du stemme til regionsvalget

Hvis du er i tvivl om, hvor du kender de kendte ansigter ved dette års kommunalvalg, er de her:

Ole Wedel Nielsen er bedst kendt fra DR-dokumentaren ’Fra Thailand til Thy’, Kaare Sands 48-timers udsendelse ‘Købt fri til kærlighed’ og for sit bemærkelsesværdige grin. I udsendelserne så vi Ole Wedel Nielsens liv med sin Thailandske kone Tuk. Nu stiller Ole Wedel Nielsen op ved kommunalvalget for Dansk Folkeparti i Halsnæs kommune.

Dovne Robert, Robert Nielsen, er kendt i medierne for sin arbejdsløshed og blev et stort politisk taleemne. Sidenhen har han fået job som realitystjerne på fuldtid i Robinson. Robert Nielsen blev smidt ud efter kort tid og er nu trådt ind i politikken før kommunalvalget. Robert Nielsen stiller op som enemand i eget parti og håber på ’Mere kage’.

Ruth Evensen blev berømt og berygtet i forbindelse med balladen omkring Ungdomshuset på Jagtvej 69 i 2007. Med sin kristne frikirke, Faderhuset, købte hun grunden til nedrivning og måtte efter nogle år sælge igen, da Faderhuset led økonomisk tab. Ruth Evensen har til kommunalvalget dannet eget parti, hvor hun vil forbedre forholdene på Lolland. Ruth Evensens mærkesag er tilflytning frem for fraflytning på Lolland.