Ung iværksætter har mange bolde i luften

Den kun 20-årige iværksætter, Kristoffer Føns, er i dag chef i sit eget firma, der beskæftiger sig med søgemaskineoptimering.

”Det, jeg gør, er at hjælpe folk, der fx arbejder for en webshop, som sælger børnetøj og gerne vil op og ligge som det første resultat, når folk søger på børnetøj på google.dk”, forklarer Kristoffer Føns.

Det startede som en interesse for hjemmesider, men voksede sig i løbet af ganske kort tid til også at omhandle søgemaskineoptimering.

Kristoffer er en af flere unge iværksættere, der ønsker at gå iværksættevejen. Kristoffer følte ikke, at landets videregående uddannelser kunne tilbyde ham det, han allermest interesserede sig for. Derfor tog han beslutningen om at gøre den hidtidige fritidsinteresse til sin levevej.

”Da jeg var midtvejs i gymnasiet, begyndte jeg at tænke over, hvad jeg skulle lave efterfølgende. Men der var ikke nogle uddannelser, der fangede mig. Derfor valgte jeg at gøre det, jeg i virkeligheden allermest havde lyst til, nemlig at gå direkte ud og arbejde i mit eget firma og beskæftige mig med online marketing”, forklarer Kristoffer Føns.

På nuværende tidspunkt er Kristoffer ene mand i sit firma, der hjælper andre firmaer med deres markedsføring på internettet.

Kristoffer er selvlært iværksætter

Kristoffer er primært selvlært, og forklarer også, at det har krævet meget øvelse og tid at nå dertil, hvor han er i dag. Han tog blandt andet arbejde i en tysk virksomhed i Berlin kort tid efter gymnasiet for at skaffe sig erfaring med søgemaskineoptimering.

”Jeg har nok lært det meste selv. Jeg har øvet det tekniske utrolig meget og testet op mod 30-40 hjemmesider. Derudover har tiden i Berlin også styrket mig”, fortæller han.

Kristoffer har ikke oplevet nogen større udfordringer i forbindelse med opstarten af sit firma. Og han har hverken deltaget i iværksætterkonkurrencer eller iværksætterkampagner. I stedet har han suppleret egne erfaringer med andres erfaringer og gode råd, hentet fra onlinesiden amino.dk, der er et online mødested og debatforum for iværksættere og selvstændige erhvervsdrivende.

”På hjemmesiden kan man få hjælp til alt lige fra moms til søgemaskineoptimering, og det er også herfra, at jeg selv har fået størstedelen af min hjælp. Der er blandt andet utrolig mange indlæg og debatter om, hvordan man kan få hjemmesider til at opnå bedre placeringer”, forklarer Kristoffer Føns.

Nye ideer realiseres snart

Kristoffer Føns er langt fra idefattig. I august flyttede han til Aarhus for at kunne realisere en ny ide, som han arbejder på sammen med en kammerat.

”Lige nu arbejder vi på noget helt nyt. Det er en portal, hvor hundeejere kan finde hundepassere. Det skal forstås på den måde, at hvis en mand uden hund kunne tænke sig at passe en hund i ny og næ, så opretter han en bruger på vores portal, og så kan folk i stedet for at sende deres hund på hundepension sende hunden af sted til en privat person, der kan passe den. Det skal være med til at gøre det hele mere personligt”, forklarer Kristoffer Føns.

Ideen stammer delvist fra hans ophold i Berlin, hvor han arbejdede hos et firma, som på deres onlineside tilbød private brugere at udbyde ekstra værelser og ferieboliger til feriegæster og andre brugere, og dels fra en samtale, han havde med sin mor.

”Ideen opstod i virkeligheden som følge af en samtale, jeg havde med min mor. Hun skulle på et tidspunkt ud at rejse og stod og skulle sende sine hunde på pension”, forklarer Kristoffer Føns.

Der har dog været en del flere udfordringer med det nye koncept end, hvad Kristoffer hidtil har erfaret.

”Vi skal have rigtig mange ting på plads før lanceringen. Vi skal have styr på forsikringer. Vi kan ikke lade folk tage vare på andres hunde, hvis vi ikke er sikre på, at vedkommende rent faktisk er i stand til det. Vi skal lave telefonopkald, vi skal se billeder, vi skal være sikre på, at vi ikke sender hunde ud til en, der ikke kan tage vare på dem”, siger Kristoffer Føns.

Kristoffer forventer, at portalen vil være klar til afbenyttelse fra slutningen af 2012.

Læs også: Uge 46 står igen i iværksætternes tegn 

 

Læs også: Antallet af unge iværksættere stiger markant