V: Helt ok at sælge hampefrø

Venstre vil ikke følge DF’s krav om at få justitsministeren til at se på lovgivningen for køb og salg af frø til hampedyrkning

Venstre vil ikke følge DF’s krav om at få justitsministeren til at se på lovgivningen for køb og salg af frø til hampedyrkning

 
Også i fremtiden skal det være lovligt at købe de små hampefrø, der senere kan blive til store hampeplanter. Det mener Venstre. 
 
Partiets udmelding kommer efter, at det er kommet frem, at der er et misforhold i lovgivningen, der gør, at det er lovligt at købe de frø, der skal til for at dyrke sine egne hampeplanter i hjemmet – på trods af, at dyrkningen er ulovlig. DF har derfor krævet, at justitsministeren tager sagen op i Retsudvalget. SF mener ligeledes, at lovgivningen er usammenhængende. 
 
Alligevel har Venstre valgt at forholde sig passivt:
 
»Vi har ingen planer om at gøre noget ved det,« siger Kim Andersen, retsordfører for Venstre.
 
Det er ulovligt at dyrke hampeplanter privat, da de med det euforiserende stof THC kan bruges til at fremstille både hash og pot. Venstre vil dog fortsat have, at det skal være lovligt at sælge frøene.
 
»Frøene kan bruges til mange andre ting, eksempelvis madlavning eller som fuglefrø,« siger Kim Andersen (V).
 
Flere danske butikker, både fysisk og på nettet, sælger de lovlige frø og rådgiver kunderne i, hvordan de selv kan dyrke deres egne ulovlige hampeplanter i hjemmet.
 

One Response to "V: Helt ok at sælge hampefrø"