TV: Lindyhop samler danseglade til en svingom

Af: Augusta Rosenørn Schmedes, Julie Fristed Hansen & Sabine Nielsen  

Kvinder i farverige skørter, mænd i flot tøj, dansetrin og løft til jazzmusikkens toner. Det hørte 30’erne og 40’erne til. Men den gamle dans har fået et nyt liv, og hver tirsdag aften mødes folk for at få en svingom i Studenterhuset i København.

Der er ikke nogle, som hverken er for unge eller for gamle til at danse. Min erfaring er, at alle dem, der er med, de får et smil på læben i løbet af sådan en time.
Simon Christian Larsen, Danselærer

– Jeg er kommet til Swing Dance i aften, fordi det er super hyggeligt. Man kan bare komme og lære at danse, og man kan møde en masse nye mennesker. Her er en super nice atmosfære og amazing jazzmusik, fortæller Peter Vester, der til dagligt er ph.d. studerende. Han har været i til arrangementet tre-fire gange før.

Lindyhop skaber glæde og nye bekendtskaber

Ifølge danselæreren, Simon Christian Larsen, er Lindy Hop en dans, der kan danses af alle.

– Arrangementet er for alle. Mænd og kvinder i alle aldre. Der er ikke nogle, som hverken er for unge eller for gamle til at danse. Min erfaring er, at alle dem, der er med, de får et smil på læben i løbet af sådan en time.

Og netop glædesfølelsen, folk får ved at danse, er en af de vigtigste årsager til, at folk danser, påpeger Lektor i musikvidenskab ved Københavns Universitet, Inger Vinther Damsholt.

Og hun mener, at grunden, til at den gamle dans i dag er populær, går tilbage til 80’erne og 90’erne:

– Lindyhop er populært i dag. Den nye interesse for dansen er opstået i 80’erne og 90’erne, hvor nogen fandt på at danse, ligesom man gjorde i 30’erne og 40’erne.

Læs også: TV: Folkedans hitter hos de unge

Tilbage i Studenterhuset er mener en danser, at det at være fælles om dansen er en vigtig ting ved danse-arrangementer som denne tirsdag.

– Der er et socialt aspekt i det, fordi man har en partner, mens man lærer at danse swing. Derfor tror jeg, at man bliver social, fortæller Caren Comert, der til dagligt er lærerstuderende.

Frederik Peter Holm Damgaard nyder også dansen.

– Jeg kan godt lide at danse herinde, fordi det er rigtig sjovt og udfordrende og der er hele tiden noget nyt man kan lære.

Sådan gjorde vi: Ideen til tv-indslaget kom på baggrund af Facebook-reseach på aktuelle begivenheder. Tilladelse til optagelse i Studenterhuset fik vi via telefon,  og alle interviews blev udført ansigt til ansigt.