Det er let nok at få Anders, Ali og Anton til at spille fodbold, mens det er langt sværere, at få Anja, Aliya og Ann-Sofie til at trække i fodboldstøvlerne.
I jagten på at få flere piger til at blive medlem af F.C. Rudersdal, lokker klubben nu med et særligt event kaldet “Pigeraketten”.
Det sker lørdag d. 20. og alle 5-9-årige piger kan få en plads i “raketten”.
Pige-raketten tager de deltagende piger mellem 5-9 år med på en flyvetur i en oppustelig raket. Turen går ud i universet, hvor pigerne skal besøge planeter med forskellige fodboldaktiviteter.
– Pigeraketten er lavet som en historiefortælling om en rumrejse, hvor pigerne sammen med DBU’s astronaut skal lave fodboldøvelser på forskellige planeter. Historiefortællingen er med til at give pigerne en sjov og eventyrlig fodboldoplevelse, der skal give pigerne lyst til at starte til fodbold, siger Rasmus Dan Pedersen, Projektkoordinator i DBU Sjælland og ansvarlig koordinator for Pigeraketten.
Læs også: For få kunstgræsbaner forhindrer hundredevis af børn og unge i at spille fodbold
Formålet med arrangementet står for F.C. Rudersdals leder for pige- og kvindeafdeling, Amanda Schøbel Erbs, også klart:
– Vi vil rigtig gerne få flere piger til at spille fodbold, slår hun fast.
Målet er, at klubbens piger kan spille med piger på deres egen alder.
– Vi tror på, at hvis vi får flere piger til at spille fodbold, så kan vi dele pigerne op i deres respektive alder. Lige nu har vi nogle hold, hvor der er en del aldersforskel. Vi tror på, at pigerne trives bedre med piger på deres egne alder. Derfor vil vi rigtig gerne have rekrutteret flere piger til at spille fodbold i kommunen, siger Amanda Schøbel Erbs.
Fakta om Pigeraketten
- Arrangementet varer 2,5 time.
- Pigeraketten afholdes i hverdage, weekender og på helligdage.
- Arrangementet er gratis og uforpligtende.
- Pigeraketten er for piger mellem 5-9 år.
- Der er plads til op til 100 deltagere pr. Pigeraket. Kilde: DBU
Ifølge DBU’s officielle medlemstal består 16,2 procent af fodboldklubbens medlemmer af kvinder og 83,8 procent af klubbens medlemmer af mænd. Det må siges at være en ulige kønsfordeling.
Der har været stort fokus på drengene
Den ulige kønsfordeling er ikke kun eksisterende hos F.C. Rudersdal, men gør sig også gældende på landsplan.
Ifølge DBU er 75.410 af medlemmerne på landsplan piger og kvinder. Det er en stigning på 5,3 procent fra sidste år og er samtidig det højeste medlemsantal de seneste ti år.
Ifølge DBU er 20,2 procent af deres medlemmer på landsplan bestående af kvinder og 79,8 procent af medlemmerne af mænd.
Disse tal skyldes, at pigefodbold ikke er blevet prioriteret ude i klubberne, mener Amanda Schøbel Erbs, leder for pige- og kvindeafdelingen F.C. Rudersdal.
– Det er jo ikke blevet prioriteret ude i klubberne. Der er blevet lagt meget vægt på at vækste klubberne og drengefodbold fylder en masse i klubberne. Det er også en af grundene til, at jeg er blevet ansat i klubben, siger hun.
Det er nemlig ganske nyt, at man hos F.C. Rudersdal kan finde en leder for pige- og kvindeafdelingen.
Amanda Schøbel Erbs’ ansættelse i klubben d. 1. januar 2024 er klubbens forsøg på at investerer endnu mere i kvinde- og pigefodbold. Pigeraketten er klubbens første initiativ omhandlende pigefodbold efter ansættelsen af den nye leder.
Raketten lokker nye medlemmer til
DBU har afholdt Pigeraketten siden 1997 og ifølge Rasmus Dan Pedersen, ansvarlig koordinator for Pigeraketten, er der en stigning i tallene af piger, der begynder til træning i de respektive fodboldklubber efter afholdelse af Pigeraketten.
Flere initiativer står i kalderen hos F.C. Rudersdal som til sommer for første gang afholder en fælles pigedag, som er en fælles sæsonafslutning for alle klubbens piger og kvinder.
Sådan gjorde vi: Journalisten blev igennem F.C. Rudersdals Facebook-side, gjort opmærksom på klubben afholder fodboldarrangementet Pigeraketten. Kilderne er alle blevet kontaktet og interviewet telefonisk.