Kommunikationschef på CBS, Patrick S. Gram, mener ikke, at der er noget galt med CBS’ kommunikation til de studerende. Alligevel vil CBS nu sikre, at de studerende ved, hvilke regler der gælder, når de skal på udveksling i udlandet.
– Hvis ikke det har været synligt for de studerende, vil vi selvfølgelig præcisere de oplysninger, som tilsyneladende kan have været oplevet uklare i det her sagsforløb, siger Patrick S. Gram, kommunikationschef på CBS.
Det kan godt være, at der er tale om fejl i kommunikationen, men det, som er sket, er CBS’ ansvar. Som studerende handler du ikke i forståelse af, at det er forkert. CBS skal ikke lade det gå ud over de studerende, hvis de ikke kan finde ud af at fortælle, hvad reglerne er.
Charlotte Gjedde, formand CBS Students
Læs også: Studerende raser over CBS-fuser
Fik forkerte oplysninger
I en artikel på Netavisen den 29. marts fortæller Jannike Møller Jensen og Sabine Christensen, som begge studerer Business, Language and Culture på CBS, om, hvordan de før et studieophold i udlandet modtog fejlagtige oplysninger om, hvilke fag de kunne tage i udlandet. Dette medførte blandt andet, at de efter udvekslingsopholdet ikke fik en række fag godkendt af CBS.
Patrick S. Gram siger, at når BLC-studerende tager på udveksling, kræver de enkelte fag ikke en forhåndsgodkendelse, men der er alligevel nogle krav, der skal opfyldes.
– Man skal tage nogle fag indenfor nogle bestemte områder. Vi siger også, at de fag, som man tager, ikke må overlappe med et obligatorisk fag, som man i forvejen har på CBS. Så der er en række betingelser for, hvilke fag man kan vælge, siger Patrick S. Gram.
Fik fire klager
Patrick S. Gram siger, at de er kede af, at de studerende har oplevet, at de har modtaget forkerte informationer i forbindelse med deres udveksling, men han mener ikke, at det er tale om et generelt problem på CBS.
– I foråret 2013 sendte vi 80 BLC-studerende af sted på udveksling, og heraf er der så fire, der efterfølgende har klaget angående overførsel af merit, siger Patrick S. Gram.
Forskellige afgørelser
Jannike Møller Jensen fortalte til Netavisen den 29. marts, at hendes årgang fik at vide fra CBS, at de i de fleste tilfælde kunne få dispensation for dumpede fag i udlandet, hvis de kunne bevise, at de har været studieaktive på faget. Jannike Møller Jensen søgte om dispensation for et dumpet fag. I første omgang blev faget afvist, siden blev det alligevel godkendt, men godkendelsen blev derefter trukket tilbage, og faget blev dermed afvist endnu engang.
Hos CBS kommenterer de ikke på enkeltsager, så de kan ikke svare på, hvad der er sket i den aktuelle sag.
Men ifølge Patrick S. Gram vil CBS nu se nærmere på, om der kan ske en tydeliggørelse af informationen om dispensation for dumpede fag i udlandet.
– Vi vil blandt andet, belært af den her sag, sikre, at de studerende er klar over, at man selvfølgelig skal have bestået sine fag på sin udveksling, før at de kan blive meritoverført, siger Patrick S. Gram.
Ansvaret ligger hos CBS
Formanden for CBS Students, Charlotte Gjedde, mener, at det er uheldigt, at de studerende bliver offer for den mærkelige struktur, der gælder, når de studerende skal på udveksling.
– Det kan godt være, at der er tale om fejl i kommunikationen, men det, som er sket, er CBS’ ansvar. Som studerende handler du ikke i forståelse af, at det er forkert. CBS skal ikke lade det gå ud over de studerende, hvis de ikke kan finde ud af at fortælle, hvad reglerne er, siger Charlotte Gjedde.
Læs også: 300 km t/r: Katrines vej til studiet er lang