40.000 skolebørn skal lyse i trafikken

Hvis man vil slippe sikkert gennem vinterens mørke, skal man huske sine lygter. Cyklistforbundet vil igen i år hjælpe de helt unge cyklister med at huske lygterne i en landsdækkende kampagne, der bliver skudt i gang d. 1. november. Det oplyser Cyklistforbundet i en pressemeddelelse.

Flere end 40.000 skoleelever er tilmeldt kampagnen ”LYS PÅ – med Ludvig”, som laves af  Cyklistforbundet i samarbejde med Foreningen Østifterne (en del af Nykredit-koncernen) og Rigspolitiet. Kampagnen er henvendt til 4. klasse-elever, som gennem leg og oplysning skal lære at gøre det til en vane at huske lygterne.

I løbet af weekenden skifter vi til vintertid, og det betyder, at der bliver brug for lygterne allerede om eftermiddagen, og derfor skydes kampagnen i gang netop nu.

»Det kommer hvert år som en overraskelse for de fleste, når sommertiden slutter, og vi skal stille uret en time tilbage. For så bliver det tidligere mørkt om eftermiddagen. Derfor er det vigtigt at få styr på familiens cykellygter i weekenden, så alle kommer synligt og sikkert hjem gennem hele vinteren,« skriver kampagnechef fra Cyklistforbundet Loa Bendix i pressemeddelelsen.

Gratis reflekser på skolerne
På mandag d. 31. oktober bliver der delt reflekser ud på flere af  landets skoler, for at minde børn og deres forældre om, at det er tid til lys på cyklen.

På kampagnens hjemmeside kan skoleeleverne finde opgaver, lege og quizzer. Kampagnen løber hele november måned.

Foto: Mikkel Østergaard, Cyklistforbundet

Kilde: Pressemeddelelse fra Cyklistforbundet

Se mere på kampagnesiden for LYS PÅ – med Ludvig her