70-årig i job: »Jeg bliver ikke gravid«

Mens hver femte chefs skraldespand er fyldt op af seniorers kasserede ansøgninger, så er der firmaer, der går i den modsatte retning.

Et af firmaerne er forsikringsselskabet Codan, der for et år tilbage, oprettede et hold af mødebookere udelukkende bestående af 60-72 årige.

Debatten om ”det grå guld” kom igen på dagsordenen i går, da Ugebrevet A4 af offentliggjorde en undersøgelse, der viste, at hver femte chef skrotter ansøgninger fra seniorer.

Holdet af senior-mødebookere startede som et pilotprojekt hos Codan. Størstedelen af de mødebookere, Codan har ansat, er studerende, som ringer rundt til privatkunder om aftenen. Erhverskunderne skal kontaktes om formiddagen, og derfor ansatte man fire seniorer på forsøgsbasis. Nu lidt over et år efter er holdet vokset til 25 seniormødebookere, og Codan er begejstrede for deres evner.

»De har en stor livserfaring og erhvervserfaring at trække på de her seniorbookere, men også en ro og en grundighed som vores erhverskunder sætter stor pris på. Der er ikke så meget pistolsælger over dem. De har kunden og kundens behov i fokus,« siger Codans pressechef Mads Houe.
 

De ældre har fået fjernet pjækketarmen

 Finn Hørlyck  er 70 år og mødebooker hos Codan og medlem af bestyrelsen for den frivillige organisation Senior Erhverv Danmark. Han mener, at der er flere grunde til, at firmaer bør ansætte seniorer.

»Seniorer bliver ikke gravide. De har ikke alle mulige undskyldninger med, at de skal hjem at passe børn, og de gider ikke, og de er ikke mandagssyge og fredagssyge,« siger han.

Chefkonsulent hos Ældresagen, Peter Halkjær, mener, at det allerbedste ville være, at firmaerne smider CPR-nummeret væk og udelukkende kigger på ressourcer, når de skal ansætte nye folk.

»Man skal ikke ansætte seniorer, og man skal heller ikke ansætte unge. Man skal ansætte mennesker og ansætte ressourcer,« siger han.

Ældre slår de unge

 Codan har normalt en succesrate for antal bookede møder på 15 procent. Seniorerne formår dog at sprænge denne succesrate, og det 25 mand store hold har en gennemsnitlig succesrate på 20 procent. De har også færre afmeldinger af møder, og flere af de møder de sætter i stand ender med salg.

Codan overvejer i øjeblikket, om de skal udvide deres succesfulde seniorteam. 

Læs mere:

Seniorers ansøgninger ender i skraldespanden

Senior Erhverv