Advarsel: Falske flyttemænd skaber utryghed

Der er ca. tre gange flere indbrud i Danmark end i vores nabolande i forhold til indbyggertal (botrygt.dk)
Foto: Laura Damkjær Canger

Et par falske flyttemænd har været på spil i Frederikssund.

I starten af november trængte to mænd ind i en bolig i Tørslev og påstod, at de skulle flytte for en beboer på vejen. De to falske flyttemænd er blevet beskrevet som etnisk danske mænd, den ene på omtrent 30 år og med tatoveringer. Den anden syntes væsentligt yngre. Begge mænd var iført mørkt tøj.

Ejeren af huset tog straks kontakt til Holger Danske, der ikke kendte til en flytning i netop det område den 3. november, hvor episoden foregik.

Det er ikke første gang, falske flyttemænd skaber utryghed i Frederikssund Kommune. Kun få dage efter hændelsen i Tørslev kunne endnu en borger rapportere om en lignende episode i Frederikssund by. Endvidere oplyser en tredje borger at have set de to mistænkelige mænd i Skuldelev omkring middagstid inden for samme uge.

Alle tre ofre er kommet i kontakt med hinanden og har rapporteret deres oplevelser i Facebook-siden “Frederikssund VORES Kommune”.

Læs også: Øboere har færre besøg af langfingerede gæster

Politiet er underrettet

Politiet er nu involveret i efterforskningen af episoderne, og de arbejder på at identificere de mistænkelige personer. Folk opfordres til at kontakte politiet, hvis de har oplysninger om lignende hændelser eller de omtalte falske flyttemænd.

– Vi ser masser af sager som denne. De sager efterforsker vi som bedrageri. Hvis vi anholder folk i sagen, så kan den ende ved domstolene, som så må afgøre den, siger Mikkel Trane, pressemedarbejder hos Nordsjællands Politi.

Borgere er utrygge i egne hjem

Et af ofrene for de falske flyttemænd er Anne-Marie, som hun optræder anonymt i artiklen ad hensyn til sig og sin familie.

For familien i Tørslev, der tæller Anne-Marie selv, hendes to børn og mand, var det en utryg oplevelse, der ikke ligner noget, de før har oplevet.

Episoden har ændret deres adfærd, og det er første gang, at Anne-Marie oplever denne slags kriminalitet i sit nærområde, som hun beskriver som en ”stille og rolig lille landsby”.

– Selvfølgelig plejer vi at låse døren, men det er ikke noget, vi har været hysteriske med. Nu låser vi døren, bare vi skal ud med hunden, og vi har købt videoovervågning efter hændelsen, siger Anne-Marie, der var offer for indbrudsforsøg i Tørslev, hvor de falske flyttemænd dog ikke nåede at stjæle noget.

Lokalbefolkningen opfordres gennem Facebook-sidenFrederikssund VORES Kommune” til at udvise forsigtighed og være opmærksomme på, om nogen udgiver sig for at være flyttemænd. Det skal de især, hvis de ikke har fået varsel om en kommende flytning.

Læs også: Tryghed i boligområderne

Holger Danske: Sådan kan du kende os

NetAvisen har været i kontakt med Holger Danske Flyttefirma, der bekræfter at have modtaget anmeldelsen fra Anne-Maries sag. De ser på sagen med største alvor, og derfor er sagen politianmeldt, oplyser det fra claim-manager Charlotte Pedersen.

– Tryghed for vores kunder har første prioritet, og vores virksomhed er godkendt af FE (Forsvarets Efterretningstjeneste). Vores folk kommer altid i vores tøj med synlige mærker på bukser, bluser, jakker og sågar huer, oplyser claim-manager Charlotte Pedersen.

De to mænd var ikke iført Holger Danske uniform under indbrudsforsøgene.

Sager om indbrud og bedrageri i 2023

  • I 2023 har politiet modtaget 41.224 anmeldelser i sager om bedrageri
  • 3913 danskere har i 2023 anmeldt sager om indbrud i boliger
  • Justitsministeriets Tryghedsundersøgelse for 2021 svarer 88% af borgere i hele Danmark svarer, at de føler sig trygge i deres nabolag, det er 3% højere end året forinden

Sådan gjorde vi: Artiklen er udarbejdet på baggrund af interviews med Holger Danskes flyttefirma, Nordsjællands Politi og et af sagens ofre. Artiklen indeholder tal fra Danmarks Statistik og Justitsministeriet.