Afrika venter på københavnske cykler

Når de københavnske cykler har den bedste tid bag sig, bliver de begravet på skrotpladsen. Stod det til den socialt bevidste cykelhandler Baisikeli, kunne man i stedet give cyklerne et bedre liv og sende dem til Afrika.

”Skrot, det ord bruger vi ikke. Det er cykler, og de kan sagtens bruges til alt muligt,” siger Ivan Poulsen fra Baisikeli i København.

5.900 ”døde cykler” blev sidste år sent til skrot i Københavns Kommune. Det vil de gerne lave om på, og give cyklerne videre til velgørende formål, som det Baisikeli laver. De har for nyligt lavet et udkast til samarbejde, men juraen er endnu ikke på plads.

”Vi synes et samarbejde med Baisikeli er en rigtig god idé. Desværre kommer lovgivningen før miljøet,” siger specialkonsulent i Center for Renhold Søren Friis-Mikkelsen.

Baisikeli har tidligere sendt cykler til Afrika med stor succes. Cyklerne har de blandt andet fået fra Nordsjællands Politi, DSB stationer og Bane Danmark. Om cyklerne fra Københavns Kommune kan sendes til Afrika eller ej er endnu uvist.   

”Det er svært at sige noget om hvornår samarbejdet falder på plads. København Kommune vil være helt sikker på, at loven bliver overholdt, og så må det tage den tid, det tager,” siger Søren Friis-Mikkelsen.
 
Læs også:

Københavns Kommune har brugt 3,2 millioner på at finde to stjålne cykler

Læs også:

Forsker: Vi hører kun om fejltagelserne i København