Allergifrygt får Arla til at trække kærnemælk tilbage

Kærnemælk
Her er den tilbagekaldte kærnemælk
Foto: Arla

I går morges trillede en lastbil ud fra Christiansfeld Mejeri med 150 liter koldskål, der ved en fejl var kommet i kærnemælkskartoner.

De 150 kartoner skulle destrueres, men ved en fejl blev de læsset på lastbiler og kørt ud til de danske supermarkeder sammen med 6850 liter kærnemælk.

Nogen ville sikkert sige ja tak til koldskål, men for mennesker med allergi over for æg kan det være en ubehagelig fornøjelse. De risikerer nemlig at få symptomer som eksem, kvalme og diarré.

Det, der har været fejlen, er, at produktet er blevet sendt ud i butikkerne. Så fejlen var i pakningsprocessen

Kasper Ibsen Beck, kommunikationsdirektør i Arla Danmark

Derfor har Arla nu trukket hele sendingen af 7000 kartoner med kærnemælk tilbage fra butikkerne.

– Der er æg i koldskål, og der er nogen, der er allergiske over for æg. Så vi vil ikke risikere, at der er nogen, der kommer til at spise æg uden at vide det. Derfor har vi trukket produktet tilbage, siger Kasper Ibsen Beck, der er kommunikationsdirektør i Arla Danmark.

Genkend koldskålen

  • Tappedato 15/10 og ordet ”vand” i stedet for holdbarhedsdato
  • Tappedato 27/10 og koden “409V2881025” i stedet for holdbarhedsdato

Det skulle ikke have været sendt ud

Partiet med de 150 kartoner med camoufleret koldskål var blevet sat til side for at blive destrueret, men på grund af en fejl kom de alligevel ud til butikkerne.

 Det, der har været fejlen, er, at produktet er blevet sendt ud i butikkerne. Så fejlen var i pakningsprocessen, fortæller Kasper Ibsen Beck.

For at være på den sikre side har Arla tilbagekaldt alle de 7000 kartoner med kærnemælk og koldskål, så de kan blive destrueret.

– Selvom det kun er 150 ud af 7000, er det slemt nok, hvis der blot er en enkelt forbruger med æggeallergi, der reagerer på det her. Så vi kan sagtens forsvare at trække hele partiet tilbage, siger Kasper Ibsen Beck.

Læs også: Dansk øko-mælk er et gavehit i Kina

Kærnemælken er ifølge Fødevarestyrelsen solgt i den sydlige del af Jylland og på Fyn. Deres råd til forbrugere, der har købt kærnemælken, er, at levere den tilbage til butikken eller smide den ud. Læs mere på Fødevarestyrelsens hjemmeside.