Alternativt, autentisk og billigt: Her skal du rejse hen i påsken

Uberørte Kirgisistan, gæstfrie Iran eller hvad med togtur i Bosnien? Foto: Casper Olsen
Uberørte Kirgisistan, gæstfrie Iran eller hvad med en togtur i Bosnien fra Sarajevo til Mostar?
Foto: Casper Olsen

Påskeferien er snart over os, og for mange er det en oplagt mulighed for at pakke sydfrugterne og tage på en tiltrængt ferie. Men hvor skal du tage hen, hvis du ikke lige har vundet i lotto, og samtidig ikke gider stå i kø foran Eiffeltårnet eller Colosseum sammen med resten af Danmark?

Læs også: Danske turister advares om Indien-rejser

Traditionen tro valfarter danskerne på storbyferie henover påsken. Paris, London, Rom og Berlin topper listerne år efter år. For mange af os er de europæiske metropoler desværre lig med dyre hoteller, dyr mad, turistfælder og lange køer ved de kendte attraktioner.

Derfor har NetAvisen talt med to garvede globetrottere, der hver især har budt ind med nogle alternative og billige rejsemål, der kan inspirere dig til en lidt anderledes påskeferie.

Det er hands down det mest gæstfrie land i verden.
Casper Olsen, teamleader hos Kilroy Travels

Klik rundt på kortet nedenfor og bliv inspireret af NetAvisens ni påskeæg:

Artiklen fortsætter under kortet.

 

En eventyrer og en globetrotter

Casper Olsen er teamleader hos Kilroy Travels og rejseentusiast. Han har rejst i det meste af verden, og vi bad ham om at anbefale rejsemål ud fra kriterierne: anderledes, billigt og autentisk.

Læs også: Rejsefeberen er steget

Nicolai Bangsgaard er antropolog, eventyrer og foredragsholder, og så er han aktuel med bogen “SOLO – 4 år jorden rundt på cykel”. Nicolai Bangsgaard har fundet frem til fem rejsemål ud fra kriterierne: billigt, nemt tilgængeligt og anderledes.

Se mere om Nicolai Bangsgaards imponerende rejse verden rundt på cykel her: nicolaibangsgaard.dk

Der er masser af imponerende slotte, borge og kirker fra Romertiden, hvis der er behov for kulturelle indslag.
Nicolai Bangsgaard, antropolog, eventyrer og foredragsholder

Det er i alt blevet til ni rejsemål, som vi har sammensat til en lille interaktiv guide. Vores globetrottere har selv besøgt de destinationer de anbefaler, og de taler derfor ud fra personlig erfaring.