Amagerkanere er vilde med genbrug

Byttepladserne på Københavns genbrugsstationer hitter. Foto: Mark Henriksen.
Byttepladserne på Københavns genbrugsstationer hitter. Foto: Mark Henriksen.

Siden starten af januar 2016 har Amager Ressource Center i København haft et forsøg kørende på deres genbrugspladser rundt om i København. Konceptet hedder ’Byt til nyt’, og det har vist sig at være en stor succes allerede nu.

– Byttecentrene på genbrugspladserne bliver allerede nu brugt mere, end de gjorde, før forsøget blev igangsat, fortæller René Marks, driftsleder i Amager Ressource Centers genbrugsafdeling.

Læs også: TV: Genbrug er moderne

Før forsøget blev sat i værks, kunne man på dagligt basis benytte sig af byttecentrene. Nu kan man alle dage aflevere sit affald, men kun tage ting med sig hjem på udvalgte dage. Dette har haft sin effekt.

– Vi oplever, at flere får lyst til at bruge byttepladserne, forklarer René Marks.

Dette bekræfter én af søndagens besøgende på Borgervænget Genbrugsstation, Anne Johansen.

– Efter de har startet forsøget, er der god stemning hver søndag, og man har lyst til at komme. Det er fordi, at alt bliver samlet på én dag, fortæller Anne Johansen, der igen denne søndag bringer en god høst af genbrug med sig hjem.

Klik på prikkerne på det nedenstående kort og se ‘Byt til nyt’-byttestationerne nær dig (artiklen fortsætter under kortet)

300 personer og to tons på en almindelig søndag

På Borgervænget er der hver søndag drøn på. I løbet af ugen kan alle komme og aflevere de brugte ting, der er for godt til at smide ud. Så kan andre komme og tage det med sig hjem. På hylderne i byttecentralen finder man alt fra pænt porcelæn til flotte bogsamlinger, og rundt omkring står møbler i pæn stand.

Læs også: Facebookgrupper med gratis ting hitter

– Hver søndag har vi omkring 300 gæster, der kommer og tager ting med sig hjem. Normalt tager de tilsammen to tons genbrugsvarer med sig på en almindelig søndag, fortæller en af byttecentralens medarbejdere, der ønsker at være anonym.

Amager Ressource Centers forsøg med de nye byttestationer skal fortsætte indtil udgangen af december måned.