Betjent på låne-cykel jagtede tyv

Politiet i aktion. Foto: Politi.dk
Politiet i aktion. Foto: Politi.dk

Det gik vildt for sig på Næstved-egnen, da to mænd forsøgte at stikke af fra politiet i en Fiat Punto i weekenden. En borger havde kontaktet politiet, da puntoen slingrede ned af Karresbækvej med retning mod Næstved.

Da politiet nåede frem, forsøgte føreren af bilen at slippe væk fra politiet. På trods af en ihærdig indsats lykkedes det ikke føreren af Fiaten med den notoriske lille motor at undslippe politiet. Det fremgår af døgnrapporten fra Sydsjæland og Lolland Falster politi.

Mistede herredømmet

Da bilen nåede Orenæsvej i Næstved, mistede føreren herredømmet. Bilen ramte først et vejskilt og fortsatte derefter igennem en hæk ind i en privat have. De to formodede gerningsmænd stoppede dog ikke deres flugt her.

Læs også: Antallet af indbrud falder

Den ene mand, en 21-årig fra Toksværd, tog flugten til fods, men blev hurtigt anholdt. Den anden, en 22-årig mand fra Næstved, stjal en cykel. En kvinde var behjælpelig med at låne sin cykel til en af politibetjentene, som i bedste Bjarne Riis-stil kunne optage forfølgelsen. Den 22-årige blev herefter anholdt ved Sct. Jørgens Park.

At de forsøgte at stikke af fra politiet er ikke noget, der vækker forundring hos Slagelse Politi. De oplever ofte, at folk, der har tyvekoster i bilen, forsøger at undvige.

– Det er der mange gerningsmænd, der gør, når de har tyvekoster i bilen, fortæller Hugo Larsen fra Slagelse Politi.

Stjålet bil og haglgeværer

Den Fiat, som de to mænd kørte i, viste sig at være stjålet den 4. marts. I bilen fandt politiet udbyttet fra indbruddet i Skælskør, blandt andet en riffel og fire haglgeværer.

Læs også: Peberspray virkede ikke – så kom hunden

Sigtet for tyveri

På trods af, at de to personer var i besiddelse af våben, vil de ikke blive sigtet for våbenloven.

– De er sigtet for tyveri, ikke for overtrædelse af våbenloven.

Det gør man ikke i den type sager, fortæller Hugo Larsen fra Slagelse Politi. De har derimod foretaget ransagninger på de to personers adresser og har fundet effekter, som måske kunne stamme fra andre indbrud. Det vil Slagelse Politi undersøge nærmere i den kommende tid og kan derfor ikke udtale sig om, hvilken straf de to personer står til.

Strafferammen for tyveri går op til 6 års fængsel.