Bilferie til sommer? Se de bedste destinationer med rejsetid på under 24 timer

På trods af byens enorme skønhed og lange historie er det de færreste, der kender til Rocamadour i Frankrig. Derfor er det et oplagt rejsemål for turisten, der ikke har lyst til at møde alle sine naboer og kollegaer på ferien. Foto: Flickr

Selvom mange danskere hvert år vælger at flyve til deres feriedestination, er bilferien langt fra forældet. Vi har med hjælp fra rejseselskaberne Sunweb og Risskov Autoferie samlet nogle af de mest spændende destinationer for de aktive eller kultursøgende personer, der har bilen som foretrukket transportmiddel, men som heller ikke har lyst til at køre i flere dage for at nå spændende og anderledes destinationer.

Hvorfor bilferie?

Der er mange gode grunde til at vælge bilen, når der skal bookes ferie til sommer. NetAvisen har talt med eksperter fra Sunweb og Risskov Autoferie, der begge giver deres bud på, hvorfor nogle danskere stadig foretrækker at køre på ferie.

“Det er væsentlig billigere at vælge en bilferie fremfor en flyrejse. Det er billigere at køre, og man ser mere og kan gøre det til et roadtrip. Mange folk nyder friheden ved selv at køre og bestemme tempoet”, siger Deniz Jensen fra Sunweb.

Læs også: Hver tredje får dårlig samvittighed på flyrejsen

“En generel trend hos danskere på bilferie er, at de søger et sted, som andre danskere ikke har været. Når du er på bilferie, har du mulighed for at se noget på egen hånd uden at skulle være afhængig af offentlig transport eller billeje i udlandet,” fortæller Kristian Foss Brandt, der er marketing manager i Risskov Autoferie.

Naviger på kortet og klik på prikkerne for at opdage nye alternativer til sommer- eller påskeferien.