Kom sikkert og godt hjem fra efterårsferie

I efterårsferien vælger mange danskere at holde ferie i forskellige dele af landet, derfor kan hjemrejsen ofte bestå af lang ventetid på både motorvej og i de lokale sommerhusområder. en kombination af vejarbejde, og myldretids forhold kan være med til at forlænge bilrejsen hjem fortæller Vejdirektoratet til Netavisen. Og så kommer Lars Camillo Axelsen, medarbejder for trafikinformationscentret, med en uventet advarsel mod kødannelse: Folk skal sørge for at deres gods er spændt ordentligt fast på traileren eller taget. ”Vi har utallige gange været ude for at fjerne gods fra kørebanen. Vi har bl.a. tit været ude for at fjerne både og hele sofaer fra motorvejen”.

I denne weekend, er det mest på søndag man kan forvente tung trafik, men også på lørdag kan der være kødannelse omkring større sommerhus områder f. eks. i Vestjylland. Trafikinformationscentret har fortalt netavisen en række gode forberedende ideer for hjemrejsen:

1. Vær forberedt på vejarbejde mellem Fredericia (Afkørsel 59) og Middelfart (afkørsel 58) og imellem Hobro (frakørsel 39) og Randers (frakørsel 40).
2. Bor man i større sommerhus områder, så kan man planlægge at rejse udenfor tidspunkterne mellem 10-11 om morgenen, det er der de fleste checker ud og skaber kø på vejen.
3. Spænd dit gods ordentligt fast så det ikke kan falde fra.
4. Prøv at rejse hjemad udenfor de sene morgentimer, og de sene eftermiddags timer.
5. Tag hensyn til hinanden, og hold god afstand til bilerne foran.
6. Hav ekstra god tålmodighed.
7. Smil og vær glad.

Lars Camillo Axelsen opfordrer desuden også bilister til at benytte informationscentrets tjeneste. ”Har man nogen spørgsmål med hensyn til rejsen, så kan man hele døgnet ringe til Trafikinformationcentret, vi hjælper gerne, man kan også tænde for trafikradioen.” Telefonnummeret til centret er 80202060.
 

Har man brug for yderligere informationer om trafikken i weekenden så kan man besøge:

Trafikinformationscentrets hjemmeside

Til trods for de potentielle rejsekaos så kan man glæde sig over vejret i den kommende tid:

Weekenden byder på godt sensommervejr