Børnehavebørn hjælper med at byde ukrainske familier velkommen

Malerier lavet af børnene fra Idrætsbørnehaven. På søndag kan tegningerne ses til åbningen af Margueritten. Foto: Helle Jørgensen

Papirkranse og hjemmelavede malerier vil søndag hænge væggene til åbningen af den nye pavillionby, Margueritten. Siden før påske har børnehavebørn i fire institutioner omkring Køge været kreative og hjulpet med til at gøre Margueritten et hyggeligt sted for særligt de ukrainske børn, der også flytter ind fra på søndag den 16. april.

Selvom det er tiltænkt at skabe glæde hos de ukrainske børn, er det bestemt ikke uden gevinst for de danske børnehavebørn, siger Helle Jørgensen, børnehaveleder i Idrætsbørnehaven i Køge.

– Børnene har været meget interesserede, og de har spurgt meget ind. Vi har snakket med dem om, at nogle børn skal bo der i noget tid og prøvet at snakke om krigen, og hvad der er sket. Det har bestemt også givet noget til de danske børn, da det kan være med til at formidle en alvorlig situation gennem noget kreativt, siger hun.

At man som barn skal flygte fra krig og bo i et fremmed land, kan være svært at forstå og det er netop derfor, at Idrætsbørnehaven sammen med tre andre institutioner har valgt at sige ja:

– Vi er fire instutioner der er gået med til det, fordi vi gerne vil gøre det med til at gøre det hyggeligt derover og gøre vores egne børn klogere og formidle situationen til dem, siger børnehaveleder Helle Jørgensen.

Læs også: Mens resten af landet holdte påskeferie, underholdt Hillerød Fodbold børn flygtet fra krig

Passer godt ind i børnehavens værdier

En af de andre institutioner, der også har hjulpet til er den integrerede institution Mælkebøtten. Hos dem var det meget naturligligt at sige ja, da de blev spurgt, om de ville hjælpe til med åbningen:

Hvorfor skulle vi ikke? At hjælpe hinanden taler ind i de værdiervi lærer børnene om til hverdag, siger Anne Bay Hansen, dagtilbudslederMælkebøtten. 

Selvom hverken Idrætsbørnehaven eller Mælkebøtten har lavet lignende projekter tidligere, er det bestemt ikke utænkeligt, at de i fremtiden vil lave noget lignende i samarbejde med Margueritten.

Alle er velkomne

Hvis du også ønsker at være med til åbningen af Margueritten, er alle velkomne den 16. april fra klokken 14 til 16 på Ølbyvej 50, 4600 Køge. Der vil være pølser, kage og sodavand, mens man kan se de nye boliger med børnenes pynt på væggene.

Sådan gjorde vi: Historien udspringer af, at Køge Kommune har skrevet om åbningen af pavillionbyen, hvor lokale børnehaver bidrager. Alle kilder er interviewet telefonisk.