Børnehaver i ulveberedskab

tFoto: Kolding Kommune
DNA-prøver afslører, at det er en ulv, der har dræbt rådyrene i Kolding. Foto: Kolding Kommune

Hvis der spottes et dræbt rådyr eller en ulv, så skal Kolding Kommune kontaktes. Det fremgår af en mail som kommunen har tilsendt daginstitutionerne, der ligger omkring Marielundskoven. Udmeldingen fra kommunen kommer efter man i dag har fastslået på baggrund af nogle DNA-prøver, at det var en ulv har dræbt tre rådyr.

I Rødbækgaard Børnehave i Kolding tager de kommunens anvisninger alvorligt, og følger de anbefalede retningslinjer.

– Nu skal jeg lige forholde mig til det, som Kommunen har sendt, men jeg vil klart lave en kort information til institutionens forældre. Derudover skal personalet selvfølgelig også oplyses om situationen, siger Kari Uth, leder og ejer af Rødbækgaard Børnehave.

For det er klart, at vi ikke ønsker at udsætte børnene eller os selv for nogen fare.
Kari Uth, leder og ejer af Rødbækgaard Børnehave

Tag fortsat på skovtur

Kolding Kommune pointerer i mailen, at institutionerne ikke skal være nervøse for at anvende skoven, som de plejer.

– Børnehaverne skal bevæge sig rundt i skoven som normalt. En børnehave larmer meget og jeg er sikker på, at hvis ulven stadig er i området, så vil den hold sig på lang afstand, siger Mette List, biolog ved Kolding Kommune.

Læs også: 100 opkald til ulve-hotline 

I første omgang tages der heller ikke nogle ændrede forholdsregler i Rødbækgaard Børnehave, men de orienterer sig løbende i debatten og i de anbefalingerne, der er på området.

– Hvis de går hen og anbefaler noget andet, så vil vi selvfølgelig tage det til efterretning. For det er klart, at vi ikke ønsker at udsætte børnene eller os selv for nogen fare, siger Kari Uth.

Klap i hænderne

Kolding Kommune formoder dog, at ulven er løbet videre, idet det er mere end to uger siden, at det seneste rådyrdræb fandt sted. Hvis man alligevel støder på en ulv, skal man forholde sig stille og roligt, og følge nogle specifikke anvisninger.

– Hvis man møder en ulv, så skal man holde øjenkontakt med den, og stille og rolig gå derfra. Man skal ikke vende ryggen til og løbe væk, fordi man i så fald kan tænde ulvens jagtinstinkt. Man skal sikre, at den kan se, at man ikke er bange for den, siger Mette List, biolog i Kolding Kommune. Hun fremhæver, at man kan klappe ulven væk.

– Hvis man klapper i hænderne eller råber af ulven, så er jeg sikker på, at den stikker af, siger Mette List.