Dansk Flygtningehjælp indsamler 18 millioner til flygtninge

Unge danskere låner penge i stor stil Foto: Sophie Hrefna Palm Boye
Foto: Sophie Hrefna Palm Boye

 

Der røg masser af kontanter i indsamlingsbøsserne i dag, da 16.000 frivillige samlede ind for Dansk Flygtningehjælp. Det lykkedes dem at få 18 millioner i kassen. Det er 2 millioner kroner mindre end sidste år. Generelsekretæren for Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, er dog stadig glad for dagens indsamling.

– Jeg vil gerne sige stort tak til de mange tusinde, der i dag er gået på gaden og til dem, der har puttet penge i bøsserne. Vi står desværre i en situation, hvor der aldrig før i vores organisations 60-årige historie har været så meget brug for hjælp til flygtninge ude i verden. Over 65 millioner mennesker er tvunget på flugt, og behovet for nødhjælp er enormt, siger Andreas Kamm. 

Større end nogensinde

Dansk Flygtninghjælp er en velgørenhedsorganisation, som kæmper for flygtninges rettigheder. Hvert år samler de ind til flygtninge i hele verden. De sidste par år er organisationen vokset. Det er dog på en trist baggrund fortæller generelsekretæren.

– Vores vækst er sket på et yderst trist grundlag, og der er intet vi hellere ville end at opleve en verden, hvor der ikke er behov for os. Men med over 65 millioner flygtninge og fordrevne på verdensplan er jeg glad for, at Dansk Flygtningehjælps mere end 6.000 medarbejdere hver dag arbejder for at levere en bedre og mere effektiv indsats. Det skylder vi verdens flygtninge, og dagens indsamling giver os en enormt stor hjælp i det arbejde, fortæller Andreas Kamm. 

– Folk var rigtig søde og venlige. Der var mange som havde tømmermænd, og kom i døren med dynen rundt om sig og donerede. Så det har været en rigtig hyggelig dag
Malthe Lehrmann, indsamler

Søde mennesker med tømmermænd

En af dem som var ude med den hvide indsamlingsbøtte var Malthe Lehrmann, som til dagligt er ph.d. studerende. Han samlede ind med sin veninde Frida i Frederiksbjergområdet i Aarhus. For ham var dagen en god dag.

– Folk var rigtig søde og venlige. Der var mange som havde tømmermænd, og kom i døren med dynen rundt om sig og donerede. Så det har været en rigtig hyggelig dag, siger han.

Malthe Lehrmann har samlet ind for Dansk Flygtningehjælp de sidste 10 år. Han synes, det er en vigtig sag at støtte, og oplever at flere er mere bevidste om flygtninges vilkår.

–   Før i tiden var der mange som var i tvivl, om hvad pengene gik til. Når jeg er ude at samle i dag, er der ikke mange som spørger til det, fortæller Malthe Lehrmann.

Herunder kan du se en række privatfotos, som forskellige indsamlere har uploadet til internettet.