Danske Superliga-klubber tøver med at hoppe på e-sportsbølgen

FC Midtjylland er blandt de 10 Superliga-klubber, som lige nu ikke har planer om at tilknytte en e-sportsspiller. Her ses midtjydernes Rasmus Nissen (tv.) i weekendens kamp mod FCK. Foto: FCM Foto
FC Midtjylland er blandt de 10 Superliga-klubber, som lige nu ikke har planer om at tilknytte en e-sportsspiller. Her ses midtjydernes Rasmus Nissen (tv.) i aktion i weekendens kamp mod FCK.
Foto: FCM Foto

De senere år har store fodboldklubber som Paris Saint-Germain, Manchester City og Schalke 04 tilknyttet unge mandlige konsolspillere til at repræsentere dem på den virtuelle fodboldbane. Fænomenet hitter dog langt fra lige så meget i dansk kontekst.

I den bedste danske fodboldrække er det endnu kun OB, som har en e-sportsspiller på kontrakt, og i en rundspørge foretaget af NetAvisen angiver hele 10 af Alka Superligaens 14 klubber, at de lige nu ikke har planer om at følge det eksempel.

– Det er ikke noget, vi har på tegnebrættet p.t., men det er noget, vi er opmærksomme på, og vi har også fået et par henvendelser. Så lige nu overvejer vi, hvad vi skal gøre, siger FC Midtjyllands Head of Communication, Martin Dons.

Læs også: OB-sats giver pote: Spinder guld på FIFA-spiller

Endnu mindre konkret er det lidt længere østpå hos AGF, hvor man dog også holder øje med markedet.

– Vi har slet ikke gjort os nogle overvejelser omkring det, men vi noterer os selvfølgelig, hvilke erfaringer andre klubber gør sig. Lige nu er der bare andre ting, som vi prioriterer højere, fortæller Bo Jensen, som er presse- og kommunikationsansvarlig i AGF.

Fokus er på den rigtige bane

Mens AGF og FC Midtjylland altså befinder sig lidt i en venteposition, er der andre klubber, som decideret næsten afviser at tilknytte en e-sportsspiller. Der er simpelthen andre områder ved at drive en fodboldforretning, som prioriteres højere.

– Vi har jo noteret os, hvad OB har gang i, men det er slet ikke en del af vores planer p.t. For os handler det om at fokusere på vores kerneprodukt, som er fodbolden på banen, lyder det fra Nicolai Kristensen, der er presseansvarlig i Viborg FF.

Nogenlunde samme holdning har man i en anden jysk klub, Randers FC. Alligevel er klubbens mediekoordinator, Kristian Fredslund Andersen, ikke afvisende over for at tilknytte en e-sport-spiller, hvis det rigtige tilbud dukker op.

Læs også: Danske uddannelser satser på e-sport

– Hvis der kommer en ung gut fra Kronjylland, og det gav mening at tilknytte ham, så ville vi da kraftigt overveje det. Men lige nu ligger det ikke lige til højrebenet. Vi har fokus på det, der sker på den rigtige bane, og ikke så meget på det, der sker på den virtuelle, siger Kristian Fredslund Andersen.

Blandt de 13 klubber, NetAvisen har adspurgt, angav kun FC Nordsjælland, at de gør sig konkrete overvejelser om at tilknytte en e-sportsspiller. Brøndby og FC København ønskede som de eneste klubber ikke at svare.

På kortet nedenfor kan du se, hvad samtlige af de adspurgte klubber svarede på spørgsmålet om, hvorvidt de har planer om at tilknytte en e-sportsspiller.