Den danske affaldshær er vokset

Den forgange uge har et rekordstort antal danskere indsamlet skrald, og søndag kulminerede det i en landsdækkende skraldeindsamling

Den forgange uge har et rekordstort antal danskere indsamlet skrald, og søndag kulminerede det i en landsdækkende skraldeindsamling

91.000 mennesker har den seneste uge samlet cigaretskodder, dåser og plastik for Danmarks Naturfredningsforening. Det er omkring 10.000 flere frivillige end sidste år – og dermed er deltagerrekorden slået.

Det er specielt skoler og børnehaver, der hjælper til med indsamlingen. I år har 66.000 børn og unge bidraget til forårsrengøring i løbet af  ugen i Danmark. Søndag samlede 25.000 danskere skrald – nogle steder flere end andre.

”I Vejle er der flest skraldeindsamlere – men ellers er antallet af deltagere spredt godt ud over landet,” siger Ole Laursen fra Danmarks Naturfredningsforening og fortsætter: ”Der er mest skrald i de store byer. I Sønderjylland er der mange dåser uden pant i vejgrøfterne.”

Målet er ikke skralderekord
Der er foreløbigt indsamlet over 100 ton skrald, men det endelige resultat er endnu ikke gjort op. Ikke desto mindre handler det for Danmarks Naturfredningsforening ikke om at slå rekord i mest skrald.

”Det er godt nok større i år end nogensinde, men succeskriteriet for en god skraldeindsamling er ikke at samle mest skrald. Målet er at få flere og flere med – og finde mindre og mindre affald,” siger Ole Laursen fra Danmarks Naturfredningsforening. 


Læs også:

10 gode råd om skrald

Gør naturen ren