Den nye Tine Bryld Pris går til socialrådgiver Flora Ghosh

TineBryldPrisen2013-2

-Vi ser Flora Ghosh som en rollemodel – med sin særegne historie, en ildsjæl der er engageret og socialt indigneret. Sådan sagde Helle Degn, formand for foreningen bag Tine Bryld Prisen, da hun i dag overrakte den nye pris til dens første modtager, socialrådgiver og leder af LivaRehab-centret, Flora Ghosh. Det skete til et arrangement i DR’s Koncerthus.

Tine Bryld Prisen er en ny socialpris, der bliver givet til ildsjæle, der har gjort en særlig indsats i socialt arbejde for udsatte og marginaliserede. Flora Ghosh fik 50.000 kr. til sin egen konto, mens hun modtog 500.000 kr. til LivaRehab, som hun er leder for.

Vi ser Flora Ghosh som en rollemodel – med sin særegne historie, en ildsjæl der er engageret og socialt indigneret.
Helle Degn, formand for foreningen for uddeling af Tine Bryld Prisen

Flora Ghosh har selv været udsat for seksuelle overgreb, krig og svigt som barn i Bangladesh. På LivaRehab centeret hjælper hun flere hundrede, unge kvindelige prostituerede.

-LivaRehab oplever et stigende antal henvendelser fra de helt unge ”i den grå prostitution” (red. seksuelle ydelser for fx gaver eller tøj), og centeret søger løbende midler til at hjælpe disse unge helt ned fra 12-18 års alderen med at dreje deres liv i en ny retning og måske starte på en uddannelse, komme i praktik eller få et ordinært arbejde, fortalte Helle Degn i overrækkelsestalen til Flora Ghosh.

Se også: Rapport: Der er over 700 slaver i Danmark

Forskning i unges digitale adfærd

Samtidig er Flora Ghosh i gang med at forske i de unges digitale adfærd i forhold til fx chatfora, står der i en pressemeddelse fra Tinebryldprisen.dk. Den forskning var også en af begrundelserne for, at Flora Ghosh skulle have Tine Bryld Prisen.

Der mangler forskning på området, så der kan gives undervisning til lærere og socialarbejdere
Helle Degn, formand for foreningen for uddeling af Tine Bryld Prisen

-Med Tine Bryld prisen til Flora Ghosh, kan vi bl.a. få mere viden om de unges digitale liv, og den virkelighed, der rammer de helt unge på nettet. Hvilke forældre er ikke skræmte over alle de farer, der kan lure, når internettet bl.a. tilbyder sig med masser af “dating” og “chat” sider, sagde Helle Degn i talen til Flora Ghosh.

Fakta om Tine Bryld Prisen

-Prisen uddeles for første gang i år
-Den gives til ildsjæle i socialt arbejde
-Prisen skal hædre og ære Tine Brylds arbejde
-Tine Bryld var bl.a. mangeårig vært på DR TVÆRS

Helle Degn mener ikke, der er tilstrækkelig forskning på socialområdet:

-Der mangler forskning på området, så der kan gives undervisning til lærere og socialarbejdere. Det er nødvendigt for at få Danmark til at hænge sammen.

Det har ikke været muligt at søge prisen, i stedet har 27 aktører på det sociale område holdt øje med nyskabende projekter. Det resulterede i ligeså mange indstillinger til prisen, så bestyrelsen bag Tine Bryld Prisen udvalgte først syv projekter, derefter tre og endte altså med at give prisen til Flora Ghosh.