Disse 8 steder skal du opleve på det bedste rejsemål i 2015

Udsigt, tæt fra Enniberg, over på Fugloy og Svínoy, den gamle postrute, se kort.
Foto: Jóannis Sørensen

Høje bjerge, vild natur og gamle kirker. Det er blot nogle af de ting, du kan opleve, hvis du tager turen til Færøerne, der netop er blevet kåret som det bedste rejsemål i 2015 af læserne af det anerkendte rejsemagasin National Geographic Traveler. Vi guider dig her til de steder på Nordøerne, Norðoyggjar, du skal opleve, hvis du besøger de populære øer.

Læs også: Turister vil have mere end trøjer og tørfisk

NetAvisen har kontaktet turistinformationen i Klaksvík, Færøernes næststørste by, og spurgt dem, hvad de anbefaler turister, der besøger de nordlige øer, skal opleve.

I Nordøerne kan du opleve lidt af hvert. Daglig leder på Norðoya Kunningarstova (Turistinformation, red), Birna Jacobsen fortæller, at de nordlige øer har alt, hvad en eventyrlig sjæl ønsker sig. Har du lyst til at tage en rundtur med båd, eller en tur bjergene, har vi et af de bedste steder, som Færøerne har at tilbyde.

– Der er ture til alle. For de, der ikke er vant til at gå i bjergene, har vi en relativ let tur lokalt i Klaksvík. For dem, hvis lyst til at prøve noget lidt mere ekstremt, kan de besøge Kunoy, der med sine seks høje bjærge, kan være lidt af en udfordring, selv for dem, der er vant til at vandre, siger hun.

Her er et kort over de steder Norðoya Kunningarstova anbefalede, at turister skal besøge, mens de er i Nordøerne.