Turister vil have mere end trøjer og tørfisk

Klaksvík, her fotograferet om natten, har oplevet et boom af turister de sidste år.  Foto: Jóannis Sørensen
Klaksvík, her fotograferet om natten, har oplevet et boom af turister de sidste år.Foto: Jóannis Sørensen

Turismen på Færøerne er vokset meget de sidste år. En af årsagerne er ifølge Birna Jacobsen, der er daglig leder på Norðoya Kunningarstova, Turistinformation, i Klaksvík, at flere og flere cruiseskibe lægger vejen forbi Færøerne.

Når de store passagerskibe lægger anker i Klaksvík, har de i gennemsnit 2.000 passagerer med, og det er noget de lokale butikker nyder godt af, lyder det fra Birna Jacobsen.

– Det mærkes hos butikkerne, når der pludseligt er 2.000 flere mennesker i byen. Butikkerne og caféerne har også lært, hvad det er turisterne vil have. Souvenirs, kaffe, kage og gratis internet. Det er ikke alle turister, der har lyst til at købe store uldne færøske trøjer og spise tørfisk. siger Birna Jacobsen.

Læs også: Solformørkelse skaber turistinvasion på Færøerne

Fakta om turisme i Klaksvík

  • Sidste år kom otte cruiseskibe til Klaksvík
  • Skibene havde i gennemsnit 2.000 passagerer
  • I år kommer der 11 cruiseskibe til Klaksvík. Det mindste kan have 602 passagerer og det største 2850 passagerer
  • Der er et hotel i byen
  • Det er muligt at leje lejligheder, B&B og campingpladser

Flere caféer

Den store indvandring af mennesker har også været med til at skabe gode dage for de lokale butikker, og der er åbnet flere caféer på det seneste, forsætter Birna Jacobsen.

En af dem  der har set en mulighed i det stigende antal turister, er Lindi Gardar, der ejer og driver caféen, Café Jacqson. Han har for nyligt åbnet en café sammen med sin mor. Han siger, at det tydeligt mærkes når de passeserskibe smider deres turister i land.

– Jeg har lagt mærke til, at vi har mange flere besøgende, når et af de store cruiseskibe ligger for anker i havnen. Det er en glædelig nyhed, at der kommer flere og flere turister til Færøerne, siger Lindi Gardar.

Det er ikke alle turister, der har lyst til at købe store uldne færøske trøjer og spise tørfisk
Birna Jacobsen, daglig leder på Norðya Kunningarstova

Café Jacqson har også sørget for, at turisterne, der besøger byen, nu har en mulighed for at få en kop kaffe og lidt kage. Menuen er en moderne cafemenu, og der er ikke færøsk mad på menuen, endnu.

– Vi har en meget klassisk cafémenu med forskellig slags kage og flere varianter af kaffe, salater, drinks og øl, men turisterne spørger en gang ind i mellem til færøsk mad, så hvem ved hvad fremtidens menu kommer til at byde på, siger Lindi Gardar til sidst.

Læs også: Disse 8 steder skal du opleve på det bedste rejsemål i 2015