DONG afviser uenighed om grøn strategi

– I sidste ende bygger det på, at tilliden mellem os og Anders Eldrup var der, og det var den ikke længere, sagde Fritz Schur på pressemødet hos DONG i Gentofte onsdag eftermiddag.


Ifølge Anders Eldrup havde samarbejdet mellem parterne været op ad bakke, fordi bestyrelsen ikke var enige om den grønne linie, som Eldrup ville lægge for dagen. Men på pressemødet afviste bestyrelsen altså, at det var en længerevarende uenighed mellem bestyrelsesformand Fritz Schur og direktøren Anders Eldrup, der var skyld i Eldrups fyring.

– Vi har ikke én gang afvist et vindmølleprojekt og den langsigtede strategi var vi også enige om, sagde bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen.

Men bestyrelsen havde ikke længere tillid til Eldrups måde at drive virksomheden på. Bestyrelsen mener, at Eldrup lod sig presse til at give høje lønninger, helt op til 20,2 millioner, til nogle medarbejdere, uden at orientere bestyrelsen derom forinden. 

– Man kan ikke give advarsler, når der er tale om tillidsbrud. Man kan ikke rette op på det, sagde Lars Nørby Johansen om Eldrups gavmildhed.

At DONG kunne have gjort noget for at forhindre skandalen, mente Fritz Schur ikke:


– Man kan aldrig opbygge et system, der er tæt for den slags. Men vi kan finde en direktør, vi har tillid til.

Og netop en ny direktør er DONG allerede gået i gang med at finde. 

Bestyrelsesformanden Fritz Schur er dog stadig ærgerlig over hele forløbet.

– Vi kan selvfølgelig beklage forløbet, og vi er ked af den udvikling, ikke mindst for Anders Eldrup, sagde bestyrelsesmedlem Lars Rebien Sørensen.