Drømmen om den eneste ene kan få os til at sige nej til prinsen på den hvide hest

file6701279076813
Drømmen om den eneste ene lever stadig, selvom det er en myte, der stammer fra romantikken

Drømmen om den eneste ene lever i bedste velgående i det moderne samfund, selvom det er en myte, der stammer tilbage fra romantikken. Men hvis man hele tiden dyrker tanken om den eneste ene, så kan man hurtigt komme til at fravælge dem, som kunne blive den eneste ene, forklarer kærligheds- og parterapeut Connie Kragelund.

-Der er rigtig mange af mine klienter, som har en opfattelse af, at benene skal slås væk under dem på første date, og det kan virkelig gøre, at du kommer til at sige nej tak til ham eller hende, som kunne blive den eneste ene, fordi du måske ikke lige mærker gnisten med det samme, fortæller Kragelund. Tværtimod skal man være forsigtig, hvis benene bliver slået væk med det samme, og man ikke kan styre sommerfuglene i maven.

-Faktisk er det sådan, at jo flere gnister der er, når man mødes, jo større udfordringer og konflikter kan der senere hen komme i forholdet, når den hede forelskelse har lagt sig, forklarer Kragelund.

 Læs også: Gift ved første blik blev et hit

Danskerne er vilde med dating

Selvom drømmen om den eneste ene stammer fra romantiske eventyr, så tror mange stadig på den. Der findes i dag et hav af forskellige datingsites på nettet og kærlighedsprogrammer på tv, og danskerne er vilde med det. Tv-programmet ”Gift ved første blik”  har i gennemsnit haft 157.000 seere, fortæller TNS Gallup, og i det tal er antallet af visninger på DRs hjemmeside endda ikke medregnet. Analysechef fra Danske Medier Allan Sørensen oplyser yderligere, at 522.985 danskere i dag er brugere af netdating.

 Læs også: Spænding: Virker det at blive gift ved første blik?

Den eneste ene findes, der findes bare mange af dem

Parterapeut Connie Kragelund har den overbevisning, at den eneste ene findes, der findes bare mange af dem. I stedet for at lede efter den eneste ene, skal man lede efter en person, der kan genskabe nogle stemninger, som vi ubevidst genkender fra vores barndom. Derudover skal det være en person, som er forskellige fra os selv, men som også matcher os, forklarer Kragelund.

-Ubevidst og lynhurtigt tæller vi point og sammenligner vores potentielle partner med os selv mht. status, udseende, humor osv. Så siger vi ”Okay, han er på 83 point, og det passer godt med, at jeg er på 85 point”, for hvis der er for stor forskel den ene eller anden vej, så dur det ikke, for så bliver det et ulige forhold og lige børn leger bedst, fastslår Kragelund.

Så når man færdes ude på dateingmarkedet, skal man passe på, at man ikke lader sig forblinde af romantiske forestillinger og ustyrlige sommerfugle i maven, for så kan man risikere, at prinsen på den hvide hest ridder forbi, uden at man opdageder det.

– Det er okay at drømme om den eneste ene, så længe man bare husker at vær nær og realistisk, siger Kragelund.