‘Kiqqede lige’: Thomas fandt kærligheden på Arto

Privatfoto: Katrine Jannie Sivertsen og Thomas Jørgensen mødte hinanden på Arto i 2008. Den 25. juni 2016 skal de giftes.
Privatfoto: Katrine Jannie Sivertsen og Thomas Jørgensen mødte hinanden på Arto i 2008. Den 25. juni 2016 skal de giftes.

Arto havde sin storhedstid inden Facebook og de fleste, der har været unge i 00’erne, har ikke kunne komme uden om at skulle finde på brugernavne, der helst skulle indeholde mindst tre “Z’er”.

På Facebooksiden ‘Mindehøjtidelighed for Arto’, der i skrivende stund har 2.000 deltagere og 4.500 interesserede, beretter en masse tidligere artobrugere nostalgisk om deres erfaringer og minder fra deres tid på det sociale netværk. I sær er der mange, der fortæller om, hvordan de fandt kærligheden som unge gennem Arto.

I følge Danmarks Statistik prøver næsten hver tiende danske internetbruger at finde en kæreste på nettet. Det var også tilfældet for 27-årige Thomas Jørgensen, der til dagligt arbejder i et cafeteria i et sportscenter. Da Thomas Jørgensen fik beskeden om, at Arto lukker, blev det modtaget med vemod.

– Jeg tænkte virkelig. Øv, nu lukker det sted, hvor jeg mødte min største kærlighed, fortæller Thomas Jørgensen.

Læs også: Facebook dating er mere end bare dating

Thomas Jørgensen oprettede sin første artoprofil, da han var 12 år gammel. Siden da, har han måtte slette sin profil et par gange, grundet et arto forbud fra en tidligere kæreste.

Man kan sagtens finde kærlighed på nettet 

For Thomas Jørgensen ændrede Arto hans liv, da han i 2008 fik kontakt til sin kommende kone 26-årige Katrine Jannie Sivertsen, der til dagligt læser på VUC.

– Jeg havde egentlig set min store kærlighed på Arto for lang tid siden. Men da jeg blev single igen, kunne jeg ikke finde hende. Jeg var lige ved at give op, da jeg, på grund af en ADHD-diagnose, ikke helt kunne overskue det. Det blev jeg virkelig ked af. Men så lige pludselig fik jeg en besked, hvor der stod ‘Kiqqede lige forbi. Håber d r i orden’. Og så kunne jeg bare mærke, at det her ville blive helt fantastisk, fortæller Thomas Jørgensen.

Efterfølgende så Thomas Jørgensen og Katrine Jannie Sivertsen hinanden på web-cam over MSN og blev for alvor forelskede, hvorefter de aftalte at mødes.

– Vi mødte hinanden d. 21 juni, og blev ‘artogift’ d. 23 juni, og d. 25 juni, nu til sommer, otte år efter vi mødte hinanden første gang, skal vi giftes, siger Thomas Jørgensen.

I følge en undersøgelse foretaget af Danmarks Statistik, forsøgte 300.000 danskere i 2011 at finde kærlighed på nettet.

– Det kan sagtens lade sig gøre. Det handler bare om, at det tager tid. Kærlighed er ikke noget, der hænger på træerne. Det kan godt lykkes. Det lykkedes i hvert fald for mig, afslutter 28-årige Thomas Jørgensen.

Privatfoto: Katrine og Thomas da de mødte hinanden for første gang d. 21 juni i 2008.
Privatfoto: Katrine og Thomas et par måneder efter de havde mødt hinanden for første gang i 2008.

Læs også: Netdating: En lille, hvid løgn skader ikke

Netdating er mest udbredt blandt de 25-34 årige, men tiltrækker danskere i alle alder, også de 79-89-årige, fremgår det af en rapport om den danske befolknings brug af internettet lavet af Danmarks Statistik.