Voxpop: Er forårsforelskelse en myte?

Jan, 58 år, arbejder indenfor psykiatrien
Jan mener helt klart at man bliver hurtigere forelsket,

Netavisen er gået på gaden for at teste om forårsforelskelsen blot er en myte, eller om der rent faktisk er noget om snakken. Det viste sig at spørgsmålet om forårsforelskelse vækker blandede følelser.

Sanne, 54 år, pædagog

Sanne, 54 år, pædagog

-Jeg tror helt klart, at man bliver hurtigere forelsket når det bliver forår. Det betyder meget, at der kommer varme og lys. Det gør noget ved os. Man orker meget mere, når det er godt vejr. Jeg synes selv at jeg kan mærke, at der sker noget i kroppen når det bliver varmere. Man har sådan mere lyst til at komme ud. Jeg mener at der er noget om snakken!

Marianne, 63 år, førtidspensionist

Marianne, 63 år, førtidspensionist

-Min mand og jeg har været sammen i fem år nu. Vi mødte hinanden i foråret. Det var en rigtig god tid. Vi rejse rundt efterfølgende i løbet af sommeren. Jeg synes, at det er rigtig dejligt med varmen og solen og alting. Jeg tror simpelthen bare, at man bliver hurtigere forelsket når det er godt vejr. Min mand og jeg rejser ofte af sted på romantiske ferier, hvor der er dejligt vejr. Måske er det en myte for nogle med forårsforelskelsen, men det virkede i hvert fald på mig. Og selvom jeg er gammel, så tror jeg stadig godt at man kan blive forelsket.

Søren, 18 år, HF studerende

Søren, 18 år, HF studerende

-Det er en myte det med forårsforelskelse. Jeg tror ikke på det. Det er da dejligt med det varme vejr og man kan være længe ude, men jeg tror ikke, det har noget at gøre med at man bliver mere forelsket. Det skulle da lige være i øl. Dem drikker man jo flere af, nu hvor vejret er blevet bedre. Man kan blive forelsket hele året rundt. Der er ikke noget specielt ved foråret. Jeg kan i hvert fald ikke mærke forskel, så jeg tror bare at det er et slags udtryk. Måske kalder man det forelskelse, fordi folk i virkeligheden bare er glade for at det snart er sommer.

Læs også: Forårsforelskelsen er lige om hjørnet

Jan, 58 år, arbejder indenfor psykiatrien

Jan, 58 år, arbejder indenfor psykiatrien

-Jeg mener helt klart at man bliver hurtigere forelsket, for man kommer mere ud. I vintertiden bliver det jo mørkt allerede klokken fire, og så får man ikke set så mange mennesker eller kommer lige så meget ud. Det er en helt anden sag, når det er forår. Jeg mener ikke, at forårsforelske er en myte. Man bliver meget påvirket at lyset og af at dagene bliver længere. Blomsterne springer ud og der kommer bladende på træerne. På samme måde med forelskelsen. Jeg nyder selv at gå ud med mine venner, og vi kan godt lide at være ude i det gode vejr.

Ingerlil, 75 år, keramiker

Ingerlil, 75 år, keramiker

-Det er så dejligt med det lyse vejr. Man bliver meget lettere til sinds. Al ting bliver meget lettere. Jeg tror at forelskelse kommer med foråret. Man har mere overskud til al ting og også til kærlighed. Jeg mener ikke, at det er nogen myte. Det har jo altid været sådan, at mennesket bliver forelsket. Man har mere mod på alting. Nu er den lange, mørke vinter ved at forsvinde, og så springer man også selv ud lige som blomsterne og træerne.

Åse, 55 år, økonomimedarbejder

Åse, 55 år, økonomimedarbejder

-Jeg elsker de lysegrønne farver. Man får lidt sådan en boblende glæde inde i kroppen, når foråret kommer. Man bliver hurtigere forelsket i foråret, fordi man i forvejen går rundt med en lidt anderledes fornemmelse i kroppen. Jeg synes, det er så dejligt at gå rundt og se på blomster og alt muligt, og det er så dejligt, at komme hjem til min mand. Jeg ved ikke om man kan kalde forårsforelske for en sandfærdig myte, men der er i hvert fald noget i luften.