E-rygning forbydes på perroner

Foto: NetAvisen
1. juli er det slut med at ryge e-cigaretter på togperonnen.
Foto: NetAvisen

Fra 1. juli er det slut både med røg og damp mens man venter på at komme med toget. For DSB indfører rygeforbud på stationerne, og det forbud kommer også til at gælde for e-cigaretter.

– Vi er sat i verden for at servicere kunderne på den mest behagelige måde. I den forbindelse ønsker vi at kunne tilbyde røgfri perroner, siger Anette Haugaard, underdirektør hos DSB.

Læs også: Overblik: Her må du ikke ryge e-cigaretter

Ifølge DSB kommer det generelle rygeforbud som en konsekvens af passagernes forhold til rygning.

– Det er den generelle udvikling i samfundet, at man ønsker mindre rygning i det offentlige rum. Sådan er det også blandt vores kunder, og det lytter vi selvfølgelig til, fortæller Anette Haugaard.

Arriva følger trop

Hos Arriva regner man med at følge DSB’s model.

– Vi har ikke en regel, der ligner DSB’s endnu, men vi kommer til at følge DSB, så det både gælder almindelige cigaretter og e-cigaretter, siger Morten Nissum Larsen, kommunikationsmedarbejder hos Arriva.

Arriva forventer, at rygeforbuddet kommer til at have en effekt, men de regner ikke med, at kunne holde deres perroner 100 procent røgfri.

– Jeg tror bestemt, at forbuddet vil have en effekt, men man vil aldrig kunne komme det helt til livs. Vi vil selvfølgelig altid bede folk om at lade være, siger Morten Nissum Larsen.