Ekspert om Eriksen-kritik: Sidste skud i bøssen

Christian Eriksen (th.) blev massivt kritiseret af Morten Olsen efter Danmarks nederlag til Portugal.  Foto: Egghead06
Christian Eriksen (th.) blev massivt kritiseret af Morten Olsen efter Danmarks nederlag til Portugal.
Foto: Egghead06

Da Morten Olsen offentligt valgte at kritisere Christian Eriksen efter Danmarks 0-1-nederlag til Portugal i EM-kvalifikationen, skabte det stor uenighed blandt danske fodboldeksperter og journalister om, hvorvidt kritikken var berettiget eller ej. Morten Olsen kritiserer yderst sjældent sine spillere offentligt, og netop af denne grund blev der gjort meget ud af, at det nu gik ud over Christian Eriksen.

Det er nok lidt en afmagstfølelse, han står tilbage med. Han har sikkert haft masser af samtaler med Christian Eriksen, men der er ikke noget, der er lykkedes
Jesper Thygesen, ekspert på TV3 Sport

Flere eksperter kritiserede Morten Olsen på Twitter og betvivlede måden, han håndterede sagen på. Jesper Thygesen, der er ekspert på TV3 Sport, ser kritikken som en blanding af strategi og desperation fra den danske landstræner.

– Det er nok lidt en afmagstfølelse, han står tilbage med. Han har sikkert haft masser af samtaler med Christian Eriksen, men der er ikke noget, der er lykkedes. Han har støttet ham i lang tid, og nu er tålmodigheden sluppet op.

– Sidste skud i bøssen er så at udstille ham offentligt, siger Jesper Thygesen til NetAvisen.

Læs også: Dansk dukkert blev til Twitter-storm

Jesper Thygesen mener videre, at Morten Olsen så småt er begyndt at blive en presset mand, og hvis det danske landshold skal opnå succes under Morten Olsens ledelse, er det ved at være sidste udkald.

– Han ved nok også godt, at han er i sin sidste periode som landstræner, og derfor vil han også rigtig gerne præstere. Så bliver frustrationerne også større, når det går galt, som det gjorde mod Portugal. Hvis kvalifikationen smuldrer, vil det gå ud over hans eftermægle, så frustrationen er stor, siger Jesper Thygesen.

DBU støtter landstræneren

Hos DBU ønsker man ikke at offentligt diskutere Morten Olsens håndtering af sagen, men pressechef Jacob Wadland bakker dog op om den danske landstræner.

– Han bruger intern og ekstern kritik af spillere i sit arbejde med hele tiden at søge at optimere deres præstationer på landsholdet. Det er jo noget, som Morten gør meget sjældent, og jeg tror derfor, du kan være sikker på, at det er noget, som Morten er meget bevidst omkring. Han mener, at vi opnår de bedste resultater på den måde, siger Jacob Wadland.

Jacob Wadland er opmærksom på, at situationen omkring den danske landstræner og Christian Eriksen har givet meget omtale, men det er imidlertid ikke noget, der har den store betydning for Morten Olsen.

– Jeg tror ikke, han er så følsom omkring, hvad medierne eller danskerne helt overordnet synes om ham. Når man læser de fleste medier og debatfora, med enkelte markante udtagelser, så synes jeg at fornemme, at de fleste forstår at være nuanceret overfor Mortens handling.

Usikker reaktion

Christian Eriksen er kendt som en spiller, der er meget rolig og stille, når han fremstår i pressen. Derfor er Jesper Thygesen i tvivl om, hvilken betydning kritikken får for Christian Eriksens præstationer i fremtiden.

– Jeg har altid set Christian Eriksen som den følsomme type, der aldrig rager uklar med nogen. Han er meget konfliktsky, og han er altid venlig over for pressen, fortæller Jesper Thygesen.

– Derfor er det lidt voldsomt at blive mødt af så voldsom retorisk kritik. Morten Olsen kender jo Christian Eriksen, og det er vigtigt, at man kender spileren godt, så man må gå ud fra, at han ved, hvilke knapper han skal trykke på.

Christian Eriksen har indtil videre holdt sig fra at udtale sig i sagen. Til gengæld svarede han igen på banen, da han i weekend scorede for sin engelske klub Tottenham, der dog tabte med 1-4 til Manchester City i Premier League.