Nørrebro: Her kan ny fodboldbane komme til at ligge

Der er pladsmangel på Nørrebros fodboldbaner og Nørrebro United har lige nu omkring 200 børn og unge på venteliste til deres hold. Klubben efterspørger derfor flere baner, og kommunen prøver nu, at hjælpe klubben og Nørrebros fodboldspiller til bedre forhold.

Disse fem steder kan komme i spil, men intet er sikkert endnu

Politikerne bag kommunens budgetforlig for 2018 har udpeget de mulige placeringer af nye fodboldbaner på Nørrebro. Det drejer sig om Nørrebroparken, Mimersparken, Hans Tavsens Park, Nuuks Plads og Nørre Allé.

Parterne foretrækker en placering i Nørrebroparken, fremgår det af budgetforliget, der er indgået af fire partier på Københavns Rådhus.

Læs også: Derfor vil Socialdemokratiet have flere baner

Til en start har de fire partier, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti og Enhedslisten dog kun afsat 800.000 kr. til selve undersøgelsen af placeringen. Der skal derfor findes endnu flere penge, hvis Nørrebro reelt skal få nye baner til bydelens bodspillere, og disse penge er ikke sat af i budgettet for 2018.

Indre Nørrebro mangler mest en ny bane

Der er nemmest for Nørrebro United, hvis en ny bane kommer til at ligge i Nørrebroparken, hvor de allerede har to små fodboldbaner. Men klubbens bestyrelsesformand, Flemming Jensen, lægger ikke kun vægt på det praktiske, og klubben har en vision om at skabe bedre sammenhæng i hele bydelen – også for de unge på indre Nørrebro.

– Vi har p.t. ikke nogen baner på Indre Nørrebro, og vi ved fra en kommunal undersøgelse, at børnene ikke bevæger sig langt, for at spille fodbold i en klub. Så hvis vi gerne vil gøre en forskel for børnene på Indre Nørrebro, så skal den nye bane placeres der, siger Flemming Jensen.

Læs også: Banemangel skaber venterlister på Nørrebro

Det er langt fra fordi, Nørrebro United vil være utilfredse med en ny bane i forlængelse af deres allerede eksisterende baner. Klubben er først og fremmest glade for, at kommunen er begyndt undersøgelsen, så Nørrebros unge kan få flere baner at spille på.

– Vi vil bare gerne give flere unge muligheden for at spille fodbold på Nørrebro, men det kræver helt enkelt, at vi får flere baner, siger bestyrelsesformanden for Nørrebro United, Flemming Jensen.

Det bliver først bestemt tidligst i 2018 om Nørrebro får flere fodboldbaner, når undersøgelsen er afsluttet. Nørrebros borgere og Nørrebro United må derfor vente noget tid, før de får en afklaring og en mulig løsning på de lange ventelister.