Er du træt af at gå? Ny tohjulet dille har ramt Danmark

Skærmbillede 2015-11-16 kl. 21.02.28
Airboardet er et nyt køretøj, som på meget kort tid har opnået høj popularitet i Danmark, lyder det fra forhandler. Foto: YouTube

Det nye køretøj, der ligner et batteristyret skateboard eller en segway uden styr, er kommet til Danmark. Airboardet er et nyt køretøj, som kan købes hos flere forhandlere i Danmark. En af dem er firmaet E-transporter.

– Airboardet er blevet hypet godt, efter mange kendte har kørt på det i USA, og pludselig ville folk også have den i Danmark. Det er meget populært lige nu, siger marketingschef hos E-transporter, Emil Maigaard.

Læs også: Segway til politiet hitter

E-transporter sælger ‘personal transporters’ af alle mærker, og her er en af dem airboardet. Firmaet valgte at prøve kræfter af med salg af airboards i Danmark, da man tror på, at danskerne efterspørger et køretøj, der transporterer dig rundt på en sjov og anderledes måde.

– Vi ser det som et legetøj. Den kører ikke meget mere end 10 km/t, så den er perfekt til korte distancer. Hvis man arbejder i en lagerhal, så kan man stige op på sit airboard i stedet for at gå hele dagen. Det er til egen sjov og ballade på gaden eller terrassen, siger Emil Maigaard.

Trafik- og Byggestyrelsen har dog slået fast, at det er ulovligt at køre på airboards på fortorvet eller cykelstien. Man må kun køre på privat grund eller i fx skateparker og lignende.

”Jeg bruger det over alt”

En af dem, der har anskaffet sig et airboard, er 19-årige Mikkel Kramer. Han har fået sponsoreret sit airboard af et udenlandsk firma til at lave videoer, hvor han viser, hvad han kan udrette på sit airboard.

– Jeg er så glad for det. Jeg bruger det over alt, selv fra mit værelse og ud på badeværelset, fortæller Mikkel Kramer, der er fra Esbjerg og netop er udlært i lager og logistik.

Klik på den nedenstående video og se Mikkel Kramer køre på sit airboard. Artiklen fortsætter under videoen.

Får skateboardet konkurrence?

For dem, der tror at airboardet vil udkonkurrere skateboardet, så er dette ikke tilfældet.

19-årige Sigurd Emil Jespersen fra Køge har stået på skateboard i otte år, og selvom han har bemærket den nye tendens, så vil han aldrig overveje at skifte sit skateboard ud.

– Airboardet ser meget sjovt ud, men der er mange forskelle på det og skateboardet. Du kan slet ikke lave tricks, som jo er det, man er bidt af som skater. Når man først af bidt af at skate, så er det svært at lægge det på hylden, så jeg har slet ikke overvejet at skifte det ud, fortæller han, der til daglig er i lære hos en slagter.

Læs også: Loven spænder ben for ny skate-dille

Butikskæden Streetmachine, som sælger skateboards og har gjort det i en lang årrække, fortæller også, at airboardet ikke er noget, deres kunder efterspørger. De føler sig derfor slet ikke truet af de nye airboards.

– Vi har ikke haft nogen efterspørgsler på airboardet. I skateboardindustrien ser vi det ikke som noget alternativ til skateboardet, så det kommer ikke til at påvirke os. Et airboard er også meget dyrere, så det er heller ikke noget vi tænker, at vi vil købe ind, siger Henrik Pedersen, indkøber i Streetmachine.

Et airboard koster ifølge flere forhandlere 3-4.000 kroner.

Klik på det nedenstående billede og bliv klog på airboardet.