Facebook-hjemmeside vil bekæmpe cykeltyveri i København

Hvis du er en af de cykelejere, som er stået op en hverdagsmorgen og har opdaget at vejen til arbejdet må ske til fods, fordi den elskede tohjulede er forsvundet, så kender du frustrationen over at være frarøvet dit kære eje. Det samme gør stifteren af Facebook-gruppen ”Stjålne cykler Kbh”, Michael Bang. Derfor har han oprettet en gruppe på Facebook, der gør det nemmere for københavnere at hjælpe hinanden med at finde bortkomne cykler.

 
 
Har man et billede af cyklen og lidt informationer om, hvor tyveriet har fundet sted, kan man frit oprette en annonce med en opfordring til andre medlemmer om at holde øjnene åbne. På siden opfordrer man i øvrigt til at man i annoncerne udlover en dusør for at genfinde cyklen. Michael Bang forklarer:
 
 
"Det er især cykelbude, der er gode til at hjælpe med at lede efter cyklerne. De bruger meget tid på at stoppe op og tjekke cykler. Den tid koster dem tabte ture og dermed penge. Så derfor er det kun fair, at de får lidt kompensation."
 
 
Cykelejere er for dårligt stillet i dag
Michael Bang udtaler, at han har oprettet gruppen, fordi han mener, man er for ringe stillet, når den tohjulede ejendom er væk: ”Man har nærmest ingen muligheder for at få sin cykel tilbage. Politiet virker ligeglade, og de tager i hvert fald ikke henvendelserne seriøst, når man kontakter dem, ” lyder kritikken fra Michael Bang.
 
 
Thomas Kristensen, presseansvarlig hos Rigspolitiet, bekræfter, at borgerne er skidt stillet, når de ønsker politiets hjælp til at finde en stjålen cykel. Han afviser dog, at det skyldes ligegyldighed, men peger i stedet på, at den slags opgaver koster for mange ressourcer i forhold til, hvor ofte, man rent faktisk kan finde frem til cykeltyven:
 
 
”Statistikken viser, at det er utrolig svært at bringe stjålne cykler tilbage igen. Det er en prioritering af muligheder i forhold til ressourcer og muligheder for rent faktisk at genfinde cyklerne,” lyder det fra Thomas Kristensen.
 
 
Facebook-gruppen har allerede båret frugt siden den kom i luften den 10. september i år: ”Vi ved med sikkerhed, at der er blevet fundet tre cykler takket været siden indtil videre,” forklarer Michael Bang.
 
 
Gruppen har indtil videre fået mere end 2000 ”synes godt om”-tilkendegivelser, og Michael Bang oplyser, at den er blevet vist over 200.000 gange.
 
 
Se gruppen her: