Færre kommuner slukker lyset i år

Lørdag d. 29. marts kl. 20.30-21.30 afholdes WWF's årlige Sluk lyset-kampagne  Foto: Morguefile
Lørdag d. 29. marts kl. 20.30-21.30 afholdes WWF’s årlige Sluk lyset-kampagne
Foto: Morguefile

På lørdag d. 29. marts løber verdens største klimakampagne af stablen. Kampagnen går ud på, at alle skal slukke lyset imellem 20.30 og 21.30. Meningen er, at det skal sende et symbolsk signal om handling mod klimaforandringerne. WWF, Verdensnaturfonden, står for at organisere kampagnen i hele verden. Indtil videre har 19 kommuner officielt tilmeldt sig kampagnen i Danmark. Det er noget mindre end sidste år, hvor der var 60 kommuner, der havde tilmeldt sig kampagnen.

WWF’s Pressechef i Danmark, Charlotte Brix Andersen, vurderer, at tallet nok desværre ikke når op på det samme som sidste år. Hun forklarer, at de dog stadigvæk er optimistiske i WWF.

– Vi håber rigtig meget på, at der kommer nogle flere i løbet af ugen, vi har sendt informationer ud til alle kommuner, og vi håber, at der er så mange som muligt, der tilmelder sig. Der er stadigvæk nogle dage at løbe på, så vi håber at antallet stiger, uddyber Charlotte Brix Andersen.

Mariagerfjord slukker lyset 

En af de kommuner, der bakker op om kampagnen, er Mariager Fjord Kommune. Kommunen opfordrer alle, der bor og arbejder i Mariagerfjord området, til at støtte op omkring kampagnen og slukke lyset i en time. Det gør de via deres hjemmeside, mail og andre medier. Miljøvejleder, Inger Taylor, fra Mariager Fjord Kommune forklarer, hvorfor de deltager.

– Det er et politisk ønske. Vi har deltaget i nogle år nu, og vi gør det, at vi opfordrer folk til at være med. Det har man i kommunen ønsket, at vi markerer, fordi vi også arbejder på andre områder på klimaområdet, siger hun.

Lolland deltager ikke

Lolland Kommune er en af de kommuner, der ikke deltager i årets kampagne. Årsagen er dog ikke modvilje mod kampagen, men fordi de ikke har hørt om det.

– Vi deltager ikke i kampagnen, simpelthen fordi at jeg ikke har fanget den, vi har tidligere deltaget i Jordens Dag, men lige den her kampagne har jeg ikke fanget, forklarer klimakoordinator Regitze Lassen fra Lolland Kommune.

Ud af de 19 kommuner der officielt har tilmeldt sig kampagnen, har 11 af dem en borgmester fra Venstre. WWF påpeger, at de 19 kommuner kun er et udpluk af de kommuner der deltager, da mange ikke melder sig til hos dem, men alligevel deltager.

Sluk lyset også kendt som Earth Hour, er en global kampagne, der bliver koordineret af WWF og startede i Australien i 2007.

Her er de kommuner, der er med i kampagnen Sluk lyset i år
Her er de kommuner, der er med i kampagnen Sluk lyset i år