Fartkontrol får sønderjyderne til at køre pænere

I uge 43 sætter politiet ekstra fokus på fartkontrol over hele landetFoto: Wikipedia
I uge 43 sætter politiet ekstra fokus på fartkontrol over hele landet
Foto: Wikimedia

Farten blev sat ned og ingen fik klip i kørekortet. Igår var en god dag på de sønderjyske veje.

Politiet satte igår særligt fokus på fartkontrol og kører i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik en landsdækkende hastighedskontrol i hele uge 43.

Hos Syd- og Sønderjyllands politi er de fortrøstningsfulde efter førstedagen og betragter igår som en god dag i trafikken:

– Der er i alt ti personer, der får en hilsen fra politiet og det er jo bestemt ikke meget, siger Syd- og Sønderjyllands vicepolitiinspektør, Knud Reinholdt.

Førstedagen har været en god dag, må vi sige. Folk forstår åbenbart budskabet.
Knud Reinholdt, vicepolitiinspektør hos Syd- og Sønderjyllands politikreds

Fartkontrollen i Syd- og Sønderjylland havde igår 1.996 biler igennem, hvor altså kun ti personer har givet den lidt for meget gas på speederen. De højeste målte hastigheder var 96 km/t og 130 km/t, hvor man må køre 80 km/t og 110 km/t.

– De ti sager vi har haft i dag, de får allesammen en bøde. På motorvejen har alle kørt under 144 km/t og der er altså ingen klip i kørekortet til nogle af dem, fortæller vicepolitiinspektøren.

Læs også: Politi om mobilsnak: Klip i kørekortet vil ikke hjælpe

De ti fartsyndere slipper derfor med skrækken og kan forvente at få en kuvert gennem brevsprækken inden for de næste par uger.

Sænk farten-kampagne

    • 20 % kører for hurtigt, fordi de ikke tænker over deres fart
    • 32 % kører for hurtigt, fordi de følger trafikken
    • Den nye kampagne hedder “Sænk farten – en lille smule betyder en hel del”
    • Kampagnen løber de næste tre uger
    • Du kan benytte Trafik Alarm app’en til at se, hvor der holdes fartkontrol

Kilde: Trafik Alarm

Folk skal vide, at der er kontrol

Ifølge Knud Reinholdt er det vigtigt, at bilisterne får at vide, hvor der er fartkontrol. Syd- og Sønderjylland er en af de politikredse, der er særligt aktive på Twitter. Her informerer de om, hvor fartkontrollen holder til på de forskellige dage.

– Vi har ikke noget problem med at skulle fortælle folk, at der er kontrol. Høj hastighed er jo en faktor, der er skyld i en masse uheld, så jo flere, der vil fortælle om, at vi holder hastighedskontrol, jo bedre. siger han.

Læs også: Politiet sætter ind mod påskebranderter

Syd- og Sønderjyllands politi fortsætter med at informere om fartkontrol på Twitter, for det lader til at have haft en positiv effekt igår.

– Førstedagen har været en god dag, må vi sige. Folk forstår åbenbart budskabet, afslutter vicepolitiinspektøren.

I slutningen af ugen bliver alle landsdækkende fartkontroller offentliggjort i en rapport, hvor det er muligt at se, hvilken effekt den øgede fartkontrol har haft på de danske veje.