Fem underholdende hjemmesider til weekenden

Hvis du savner lidt sjov og spas, så kommer der her en guide til fem internetsider, der kan fange din opmærksomhed. Nogle af siderne egner sig mest til overspringshandlinger, mens andre giver adgang til et nyt univers. Vi bringer et udvalg af hjemmesider, der højst sandsynligt vil få dig til at trække på smilebåndet og glemme tid og sted. De har alle deres forcer, men bedøm selv og del med dine venner – det er helt gratis.

9gag

En spøjs hjemmeside der levet op til mottoet: Just for fun. Det er sketch og sjove billeder i alle former og størrelser – kun fantasien sætter grænsen. Udover at være vidne til folks kreative påfund er det muligt selv at deltage ved at uploade og kommentere på billeder.

Tip: Husk at læse beskrivelserne til højre, eller som her under billedet. Det kan være en klar fordel, når man skal forstå den til tider sorte humor.

Besøgsiden her: 9gag

Helt normalt

 Helt normalt er en side præsenteret af Mikael Wulff, manden bag Wulffmorgenthaler. Den indeholder mange små tegninger, der bliver opdateret hver dag bl.a.:
striben, dagsson, tv-guiden, Ryd forsiden og Klogt visdomsord. Det er efterhånden en omfattende samling, der er en glimrende tidsrøver.
 

Tip: Find dine yndlingssketchs ved at navigere i søgefeltet øverst til højre. Når du klikker dig ind på en bestemt, kan du se hvilke tegninger brugerne har givet bedst bedømmelse.

Besøg siden her: Helt normalt

Lifehacker

Lifehacker er en side, der giver tips og tricks til alt mellem himmel og jord. Ovenstående billede viser skærmen på en Mac, der er smadret. Her fortæller hjemmesiden, hvad man konkret kan gøre for at forlænge sin garanti og få sin computer sendt til reparation uden omkostninger.
Det er praktiske problemer som dette, Lifehacker løser ved hjælp af humoristisk kreativitet. Der er et utal af gode råd og vejledning til at omgå diverse systemer – man får lyst til at suge viden til sig og blive klogere. Siden hjalp fx mig med, at få 3 GB ekstra plads på Dropbox, der fungerer som en online harddisk, hvor du kan opbevare alle slags filer.

Tip: Der er mange spændende indslag, men kolonnen til venstre giver et godt overblik over, hvilke historier der er blevet læst mest. Derudover kan du søge efter et specifikt emne eller skrive til redaktionen, hvis du søger svar på et konkret problem.

 
Besøg siden her: Lifehacker

Ted

Ted er en nonprofit hjemmeside, der spreder ’gode idéer’ via små videoklip. Idéen stammer fra 1984 på baggrund af en konference, der forsøgte at forene teknologi, underholdning og design. Forskere, foredragsholdere og andre eksperter fremlægger det, de har på hjerte med fine illustrationer. Det er en meget poleret brugerflade, og det er nemt og overskueligt at navigere efter emner. Det eneste krav er, at du forstår engelsk og har et stort ordforråd. Ted oplyser, at der på nuværende tidspunkt er ca. 900 videoer eller ”TEDtalks”, som de kalder det. Ted ønsker at dele spændende viden gratis til hele verden.

Tip: Når du finder en interessant video, så husk at slå engelske undertekster til. Det er tit en rigtig god idé, hvis emnet er lidt indviklet.

Besøg siden her: Ted

Last.fm

Last.fm er en musiktjeneste, der anbefaler al slags musik. Du kan søge efter en bestemt genre, men også efter sang eller album og få inspiration til, hvilke kunstnere du vil synes om. For at blive bedre bekendt og udforske din musiksmag, tilbyder Last.fm en gratis applikation til pc eller smartphone. Den observerer hvilken musik du hører og kommer med anbefalinger på baggrund af din historik. Dette er ret effektivt, hvis du savner nye hits, der kan forkæle dine øregange.
Som vi kender det fra Facebook, er det muligt at oprette en profil, møde nye mennesker og dele den fælles passion for musik.

Tip: Det er ikke nødvendigt at downloade den tilhørende app i ”App store” eller ”Google Play”, men det er en god idé, hvis man for alvor vil opdage nye musikalske himmelstrøg.
 

Besøg siden her: Last.fm

Se også: Fem hurtige, skæve og gratis spil til din weekend