Flytæsk til togpriser

  

Påskeferien behøver man ikke at holde inden for landets grænser. Tværtimod. Det er nemlig billigere at rejse med fly til Paris eller Berlin, end det er at tage et tog fra København til Aarhus. Så når påsken nærmer sig, og forårsfornemmelsen blomstrer i takt med de stigende temperaturer, kan de ekstra fridage i påsken med fordel nydes i en europæisk hovedstad. 
 
En returbillet med tog fra København til Aarhus koster, inkl. en pladsbillet, 776 kroner per næse. En flybillet frem og tilbage mellem København og Paris koster derimod 736 kroner – altså 40 kroner mindre. Meget billigere bliver det, hvis man i stedet vil opleve Tysklands højkulturelle hovedstad, Berlin. Her slipper man bare 288 kroner for en returbillet. 
 
Faktisk er det også billigere at hoppe på et fly til Amsterdam eller Stockholm. Hvis man lægger 20 kroner oveni i prisen på sin togbillet til Aarhus, kan man endda flyve helt til Prag. 
 
Rejsetidspunkt er afgørende

Man kan være nødt til at ændre tidspunktet for sin rejse, hvis man vil have de billigste rejser. Priserne varierer nemlig meget efter antallet af rejsende. Turen til Berlin bliver eksempelvis over tre gange så dyr, hvis man insisterer på at rejse på travle rejsedage, som fx skærtorsdag. 
 
Flere alternativer
Hvis man ikke har mulighed for at rejse på de billigste flyafgange, findes der dog også råd for det. Hos DSB koster en returbillet til Berlin med tog mellem 698 og 798 kroner. Det vil sige at prisen for at rejse fra København til Aarhus og Berlin, hos DSB, stort set er den samme. 
 
En tredje mulighed for at rejse i påsken er, at tage bussen som har daglig afgang fra Hovedbanegården i København. Her er billetprisen altid 600 kroner for en returbillet. 
 
FAKTA*:
København – Berlin: 288 kr.
København – Paris: 736 kr.
København – Stockholm: 582 kr.
København – Amsterdam: 719 kr.
København – Prag: 796 kr. 
 
*Varierende dagspriser. Kilde: Momondo.dk