Gå nøgen i svømmehallen

Copyright: Danske Naturister

Copyright: Danske Naturister

Hvis du ikke har mod på vinterbadning, eller simpelthen har forlagt dit badetøj, kan du roligt opsøge en af landets ni svømmehaller fordelt rundt omkring i landet, der tilbyder nøgenbadning.

Her er alle velkomne til at lege, pjaske, motionere og slappe af; alt sammen med andre, der heller ikke har en trevl på kroppen.

Foreningen Danske Naturister står bag de fleste af de lokale initiativer, og ifølge formanden, Jens Rasmussen,  sker der noget helt særligt, når folk mødes og er sammen uden tøj på.

– Vi oplever, at folk har nemmere ved at tage kontakt. Alle er lige, og der er ikke den samme form for facade, forklarer Jens Rasmussen.

Der er plads til alle og enhver, og det kan jeg godt lide. For så er der også plads til mig

Kim Øverup, nøgenbadningsentusiast

Frederiksberg Svømmehal er alderspræsidenten i gruppen af svømmehaller, der tilbyder naturistbadning. Her mødes op til 100 mennesker hver søndag i vinterhalvåret for at bade og svømme, og det er også her DM i nøgenrutsj afholdes.

Svømmehaller, der tilbyder nøgenbadning
– Frederiksberg Svømmehal, København
– Durup Idræts- & Svømmehal, Durup
– Sofiendal Svømmehal, Aalborg
– Engholm Svømmehal, Allerød
– Gellerupbadet, Aarhus
– Vestervangsskolen, Esbjerg
– Herfølge Svømmehal, Herfølge
– Børkop Svømmehal, Børkop
– Gudskov Svømmehal, Otterup
Se åbningstider på Danske Naturister’s hjemmeside

– Der er en rigtig god fordeling af både unge, gamle, store og små, kvinder og mænd, tykke og tynde. Der er plads til alle og enhver, og det kan jeg godt lide. For så er der også plads til mig, fortæller Kim Øverup, der selv er medlem af foreningen og regelmæssig bruger af tilbuddene i Blovstrød og Frederiksberg Svømmehallerne.

Læs også: Dine farvede tatoveringer er giftige

Kroppen er naturlig

Kim Øverup besøgte første gang nøgenbadningen i Frederiksberg Svømmehal  for 12 år siden, da hans højgravide kone ikke kunne passe sit gamle badetøj og kreative metoder måtte tages i brug. Nu kommer børnene med, og famileudflugterne har mange gode effekter.
–  Jeg er glad for at lære mine børn, at selvom vi er forskellige, er alles kroppe naturlige. Samtidig oplever jeg, at det giver både min familie og mig selv en følelse af mere selvværd, forklarer Kim Øverup.

Danske Naturister fortæller, at der helt klart er en stigning i interessen for nøgenbadningen og den naturistiske livsstil generelt, og Jens Rasmussen mener, det kan have noget med det moderne samfunds kropskultur at gøre.

Læs også: Er det her Red Light District?

– Personligt tror jeg, der er en kontrabevægelse til den nypuritanisme og den ekstreme kropsdyrkelse, vi ser i disse tider. en absurd skillelinje mellem, at alt bliver eksponeret i medier; der er sex for åben skærm, og reklamerne er virkeligt pågående og at folk samtidig gemmer deres egen krop væk og ikke synes den er okay, forklarer Jens Rasmussen.

1200 mennesker er i dag medlem af Danske Naturister. Svømmehallernes tilbud inkluderer udvalgte steder babysvømning, wellness og dampbad.