
Solskin, store isvafler og en masse aktiviteter på vand er perfekte rammer til en varm sommerdag. Det bliver snart en realitet for alle Solrøds vandhunde, vandsportsudøvere og naturglade borgere ved Solrød Strand. Nu løfter byrådets Natur-, Klima og Planudvalget sløret for, at Strandens Hus snart er klart til brug.
Lene Stevnhoved (V), der er en del af Natur-, Klima og Planudvalget i Solrød Byråd, gør det klart, at Strandens Hus både er henvendt til Solrøds vandsportsforeninger og borgerne i kommunen:
– Det (red. Strandens Hus) er til foreninger og borgere. Det er for at få mere aktivitet, bedre faciliteter til vandsporten og for at få noget mere liv på stranden. Det er for at udnytte den mulighed og gave, vi i forvejen har ved at bo tæt på stranden.
Solrød Kommune har i en budgetaftale fra 2020-2023 vedtaget, at projektet kommer til at koste kommunen 15 millioner kroner. Pengene bliver brugt til at forbedre stranden, hvor borgere og foreninger kan mødes og sejle i kajakker og vinterbade. Det vil derfor give stranden flere muligheder for at blive benyttet endnu mere.
Fakta om Solrød Strand:
- Kysten er seks kilometer lang
- Kysten har fire badevandsstationer: Trylleskoven, Østre Strandvej, Solrød Strandpark og Staunings Ø
- Badesæsonen er fra 1. juni til 1. september
Kilde: Solrød Kommune
Læs også: Strandvillaer rimer ikke på Solrød Center
Solrød Kommunes vandsportsforeninger bliver samlet under ét tag, når byggeriet står færdigt. De skal derfor bruge de samme lokaler og omklædningsfaciliteter i Strandens Hus:
– Borgerne får samme brug af lokaler og omklædningsfaciliteter. Alle Solrøds vandsportsforeninger får fælles brug af lokalerne. Dermed får de lidt mere, fordi vi slår det hele sammen, fortæller Lene Stevnhoved (V).
Ren poesi, idyl og skønne omgivelser
En af Solrøds borgere ser meget frem til, at hun snart kan tage Strandens Hus i brug, da hun allerede er en flittig bruger af stranden og de nuværende faciliteter:
– Jeg har været en helårsbader siden 2018. Jeg bruger de gamle faciliteter, og jeg glæder mig til de nye, fordi stranden betyder rigtig meget for mig. Jeg holder meget af at gå en tur op gennem haven, op over klitterne og ned til badebroen. Jeg sætter også pris på at sidde i læ i haven under de gamle fyrretræer og nyde morgensolen. Det har sin egen poesi og duft, fortæller Lisbeth Grevelund Ploug.
Sådan gjorde vi: Journalisten fik et et tip fra en borger omkring byggeriet. Derefter fik journalisten et interview med borgeren og en lokalpolitiker.