Greenpeace er glad for nye torskekvoter

Greenpeace er måske ikke kendt for at være optimistiske, alligevel ser de positivt på nye kvoter for torskefangst i Østersøen. Hanne Lyng Winter, der er uddannet marinebiolog og arbejder i Greenpeace mener, at “det er en fin udvikling”.

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) har sammen med de andre lande, der grænser ud til Østersøen, indgået en ny aftale om fiskekvoter. Her har de besluttet at sætte torskekvoten ned med 5,9 procent i den vestlige del af Østersøen og med 9,3 procent i den østlige del.

Mere bæredygtigt
Med de lavere kvoter for torskefangst, ønsker Mette Gjerskov at sikre torskebestanden. I en pressemeddelse fortæller hun, at “det er banebrydende, at landene er blevet enige om at gå lidt længere end de hidtidige krav”. Landene har nemlig valgt at skære mere ned, end der blev lagt op til fra EU.

Hanne Lyng Winter er glad for, at politikerne er “begyndt at sætte kvoterne mere bæredygtigt”, og siger at, det er “et skridt i den rigtige retning”. Hun mener dog ikke, at de nye kvoter er nok til at sikre torsken.

“For at det skulle have været bæredygtigt, ville det have krævet en lidt større reduktion,” fortæller hun. Ifølge hende viser undersøgelser, at det ville kræve en halvering af kvoterne, hvis man skulle opnå en bæredygtig udnyttelse af torskene.

Utilfredse fiskere
Mens Greenpeace glæder sig over de lavere kvoter, er fiskerne utilfredse. Til Berlingskes netavis fortæller næstformanden for Danmarks Fiskeriforening, Kim Kær Hansen, at de gerne så større kvoter. Fiskeriforeningen mener, at der er plads til at hæve kvoterne med 15 procent.

Læs også:

Fiskere må trække færre torsk i land

Greenpeace må ikke bryde loven i den gode sags tjeneste