Her er Danmarks nye døvelandshold

Danmark er for første gang med til EM i Gokart for døve Foto: Tobias Michaelsen
Danmark er for første gang med til EM i Gokart for døve
Foto: Tobias Michaelsen

Danmarks døvelandshold er for første gang repræsenteret til det uofficielle EM i Gokart for døve, der i år aholdes 18. til 22. juni i Belfast, Nordirland.

I landsholdlejren er stemningen god, og de håber, at al den tid de har forberedt kørerne til EM, bærer frugt, siger Laurits Dahlstrøm, der er idrætsleder for Danmarks Gokart Team.

I alt, er det fire kørere der skal til Nordirland.

– Jeg forventer, at det danske gokart landshold giver en rigtig god præstation, for alle på holdet bruger mange timer på de forskellige baner, forklarer Laurits Dahlstrøm.

De danske kørere har brugt meget tid til at forberede sig til mesterskabet i Belfast, og inden løbet bliver skudt i gang, skal der trænes intensivt.

– Inden landsholdsturen, skal nogle af kørerene til internationale stævner i Tyskland og England på klubplan, hvor erfaringen bliver større, teknikken på kurverne skarpere og hurtigere og ikke mindst lærer de at opretholde koncentrationen og fokus på egen kørsel, siger Laurits Dahlstrøm.

Fakta om EM i Gokart for døve og det danske døvelandshold

    • EM er i år er i Belfast den 18. til 22. juni
    • Danmark er for første gang med til EM i Gokart for døve
    • Dansk Døve-Idrætsforbund støtter det danske landshold

Kilde: Danmarks Gokart Team

 Det er også en fed måde at få brændt al den benzin af, man har i kroppen
Dennis Kondrup Kaae, Gokartkører for det danske døve-landshold

Læs også: TV: Motorcykelkaravane åbner bakken

Spændt kører

Dennis Kondrup Kaae er lidt nervøs og ved ikke, hvad han skal forvente af EM, da det er første gang landsholdet skal afsted. Han er én af de fire, der skal til Belfast at køre Gokart.

– Det er fedt at være udtaget til det danske landshold. Jeg har altid været vild med at køre Gokart og det er også en fed måde at få brændt al den benzin af, man har i kroppen, siger Dennis Kondrup Kaae.

Håber på medaljeplads

Da det er første gang, at det danske døvelandshold er med til EM i Gokart, er der ikke de store forventninger til, at de vinder noget, og der skal ikke være pres på kørerne, siger Laurits Dahlstrøm, men samtidigt håber han, at de danske racere snupper noget sølv med hjem.

– Jeg håber derimod på, at vi får en podieplads med hjem til Danmark, men jeg tør bare ikke forvente det og lægge pres på holdet, da jeg hellere vil have, at vi alle leverer et godt resultat, afslutter Laurits Dahlstrøm med en racerhilsen.