Hammerslag: Kvindelandsholdet solgt for 26.000 kroner

En kamp mod kvindelandsholdet i håndbold er nu solgt til højest bydende.
En kamp mod kvindelandsholdet i håndbold er nu solgt til højestbydende.
Foto: morgueFile

 

Hammeren faldt klokken 20:05:07. Det danske kvindelandshold i håndbold var sat til salg på auktionssitet Lauritz.com. Køberen kan se frem til en unik mulighed for at spille mod landets skarpeste håndboldkvinder. Kampen spilles i forbindelse med, at landsholdet holder træningslejr i perioden 2-15. juni 2014. Pengene går ubeskåret til Familier med Kræftramte Børn.

Fordi det er klart, at der er mange, der er interesseret i at afholde den lige der, hvor de selv tænker. I og med vi ikke kan garantere det, gør det også, at budene ikke kommer så højt op.

Jonathan Løw, projektleder

Hvordan vurderer man en kamp?

På trods af, at kampen var vurderet til 70.000, er man ikke skuffede over beløbets størrelse. Jonathan Løw, projektleder, der efter en udfordring fra Familier med Kræftramte Børn startede projektet Superinvestor 2014, hvor han inviterede sit netværk af iværksættere til at tage del i indsamlingen, siger:

– Det blev solgt for 26.000, hvordan vurderer man en kamp med kvindelandsholdet? Man skal sætte en eller anden vurdering på, når det er en auktion, og normalt ville man vide det lidt mere sikkert, hvis det var et kunstmaleri og så videre, det er klart. Vi satte beløbet højt, fordi så håber vi, at folk også byder højt.

Læs også: Mobilen er den nye raslebøsse

Hvem der har haft den store pengepung fremme, vides endnu ikke, men vi kan se frem til en afklaring inden for få dag. Meget kommer an på, hvornår køberen selv ønsker at offentliggøre det.

Ikke uden udfordringer

Salget har ikke været uden udfordringer, og Jonathan Løw har de seneste dage modtaget mange opkald:

– Vi havde vel den begrænsning, at der var en del, der skrev og spurgte om vi kan lægge kampen præcis på den dato og præcis på det sted. Fordi det er klart, at der er mange, der er interesseret i at afholde den lige der, hvor de selv tænker. I og med vi ikke kan garantere det, gør det også, at budene ikke kommer så højt op. Folk bliver usikre på, hvor de skal spille henne.

I sidste ende er det hensynet til kvindelandsholdets egen planlægning af kampe og træning, der gør, at man endnu ikke kan lægge sig fast på tid og sted.

Auktionen er en del af en større indsats, og indtil nu er der samlet 385.000 sammen. Beløbet skal bruges til et rekreationscenter i Silkeborg, hvor børn kan komme hen efter endt kemoforløb.  Inden børnene skal tilbage til skole eller børnehave, har de en periode, hvor de skal komme til kræfter igen. Disse penge har man samlet ind gennem andre auktioner, motionsløb, golfarrangementer og andet.